5 sfaturi pentru o piele frumoasă

1 2 jpg jpeg

În cele ce urmează, îţi vom prezenta câteva sfaturi şi reguli pe care ar trebui să le urmezi dacă îţi doreşti o piele sănătoasă, cu aspect tânăr.

5 sfaturi pentru o piele frumoasă: atenţie la crema pe care o foloseşti

În cazul în care ai un ten sensibil, citeşte întotdeauna eticheta produselor cosmetice pe care le cumperi. Alege pe cât posibil produse naturale, cu cât mai puţine substanţe chimice.

5 sfaturi pentru o piele frumoasă: nu uita de exfoliere

Exfolierea săptămânală a pielii este unul dintre ritualurile de frumuseţe de la care nu ar trebui să te abaţi niciodată, căci doar aşa poţi elimina celulele moarte de la suprafaţa pielii, astfel încât ea să se regenereze.

Una dintre cele mai simple şi eficiente metode de exfoliere a pielii este zaţul de cafea. Îl poţi amesteca cu ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de migdale sau orice alt ulei esenţial hidratant. Insistă pe zonele uscate ale pielii precum coate, genunchi, fese, călcâie şi şezut. În plus, zaţul de cafea acţionează ca un bun anticelulitic asupra pielii.

Pentru pielea feţei, poţi prepara un exfoliant excelent dintr-o lingură de miere, două migdale zdrobite şi suc de lămâie. Amestecă şi aplică pasta pe faţă prin mişcări circulare blânde, insistând asupra zonei T.

5 sfaturi pentru o piele frumoasă: o alimentaţie sănătoasă

Există numeroase sucuri extrem de benefice pentru sănătatea pielii. Le poţi consuma în fiecare zi ca pe o sursă excelentă de vitamine şi minerale necesare corpului. Iată câteva exemple:

- suc de morcovi şi mere - ideal pentru a-ţi începe ziua; - fresh de căpşuni, castraveţi şi lămâie - acest suc antioxidant îţi va hidrata pielea şi îi va furniza toate substanţele nutritive necesare.

5 sfaturi pentru o piele frumoasă: hidratare

Sucul de aloe vera hidratează în profunzime pielea tenului şi îi redă elasticitatea. Îţi recomandăm să-l aplici pe piele în fiecare dimineaţă şi să-l laşi să acţioneze timp de 15 minute, după care să-l îndepărtezi cu apă sau infuzie de muşeţel. Face minuni pentru faţă!

5 sfaturi pentru o piele frumoasă: somn odihnitor

Unul dintre cele mai mari secrete ale unui ten frumos şi lipsit de riduri sunt cele opt ore de somn pe noapte. Astfel, în timpul somnului, pielea se regenerează şi îşi reface nivelul de colagen şi acid hialuronic, cele două molecule care îi dau supleţe şi strălucire.