5 secrete pentru dinţi mai albi

1 2 jpg jpeg

5 secrete pentru dinţi mai albi: nu peria dinţii agresiv

Nu peria agresiv dinţii şi gingiile, deoarece poţi afecta smalţul dinţilor. Aşteaptă cel puţin jumătate de oră sau chiar o oră până la următorul periaj.

Totodată, este recomandat să foloseşti o periuţă de dinţi electrică, întrucât aceasta este mai puţin agresivă cu dantura şi nu afectează smalţul sau coroanele dentare.

5 secrete pentru dinţi mai albi: evită ceaiul, cafeaua sau vinul roşu

Smalţul dinţilor este uşor poros, având interstiţii mici, în care se depun particulele fine de mâncare sau băutură. Acesta este motivul pentru care dinţii se colorează după ce consumi fructe de pădure, vin sau cafea.

5 secrete pentru dinţi mai albi: foloseşte gumă de mestecat

Guma de mestecat fără zahăr ajută la curăţarea dinţilor. Astfel, producţia ridicată de salivă din cavitatea bucală previne formarea cariilor dentare şi a afecţiunilor gingiei.

În plus, medicii recomandă folosirea gumei de mestecat după fiecare masă (dacă nu este posibil periajul dinţilor), întrucât aceasta neutralizează şi îndepărtează acizii produşi de alimente.

5 secrete pentru dinţi mai albi: evită alimentele acide

Evită alimentele acide (cum ar fi citricele) sau cele care conţin zaharuri rafinate, pentru că slăbesc smalţul şi îi cresc porozitatea. De asemenea, nu consuma băuturi energizante sau carbogazoase, dulciuri sau alimente care conţin amidon.

5 secrete pentru dinţi mai albi: consumă alimente crocante

Mănâncă alimente crocante precum mere, ţelină, morcovi sau pere. Acestea, dar mai ales mărul, nu aderă la smalţ, curăţă, limitează formarea cariilor şi îţi masează gingiile, împiedicând astfel formarea gingivitei.