Sportul potrivit in functie de dieta

2 jpg jpeg

Joggingul este un sport indicat celor care nu se pot abţine de la a mânca amandine, batoane de ciocolată, degeţele de pui sau popcorn.

Specialiştii te sfătuiesc să faci jogging o jumătate de oră după ce te-ai desfătat cu o amandină (340 de calorii) sau 15 minute dacă te-ai rezumat doar la un baton de ciocolată cu un conţinut mai mic de calorii (120) sau la 30 de grame de popcorn.

În situaţia în care nu eşti un fan înrăit al dulciurilor, dar nu poţi rezista în faţa degeţelelor de pui, este bine să te gândeşti că o să ai ceva mai mult de muncă. Pentru şase degeţele de pui (350 de calorii) trebuie să alergi 40 de minute.

Înotul te ajută să arzi 400 de calorii, echivalente cu o porţie de cartofi prăjiţi. Dacă ai mâncat 150 de grame de cartofi prăjiţi, poţi evita depunerea grăsimii pe şolduri şi pe abdomen înotând 40 de minute.

Aproximativ acelaşi interval de timp este necesar şi pentru a arde caloriile pe care le furnizează un hot dog de 130 de grame (370 kcal). În cazul îngheţatei, care conţine 300 de calorii, trebuie să practici sportul acvatic timp de 30 de minute.

Bicicleta elimină caloriile pe care le acumulezi când mănânci chipsuri sau când bei cola ori milkshake.

Astfel, trebuie să pedalezi 25 de minute în cazul consumului unei pungi de chipsuri de 30 de grame (250 de calorii) sau 15 minute pentru o doză de cola (140 de calorii). După un milkshake, care conţine 270 de calorii, este necesar să pedalezi 30 de minute.

Voleiul pe plajă şi tenisul te scapă de stresul caloriilor acumulate după ce ai mâncat 100 de grame de pâine sau ai băut 100 ml de băuturi alcoolice tari (aproximativ 230 de calorii).

Mersul pe role, practicat în general de adolescenţi, ar trebui să-ţi surâdă şi ţie, dacă eşti un adevărat devorator de ciocolată sau de migdale. O oră de mers pe role te ajută să scapi de cele 500 de calorii pe care le-ai acumulat după 100 de grame de astfel de bunătăţi.

Te aşteptăm la crosul Click! Sănătate!

Vino duminică, 20 octombrie, la cea de-a V-a ediţie a Crosului Click! Sănătate şi ai ocazia de a alerga alături de Andreea Răducan, fosta gimnastă, dar şi Florentina Opriş, realizatoarea TV.

Startul la cros se va da la ora 10.00, iar traseul, de 3,9 kilometri, porneşte din piaţa Charles de Gaulle, piaţa Arcului de Triumf şi se continuă pe bulevardul Kiseleff şi bulevardul Aviatorilor.

Te aşteptăm să te înscrii începând cu ora 08.00 în piaţa Charles de Gaulle, la intrarea în parcul Herăstrău din Bucureşti.

Înscrierea se face pe baza talonului din revistele Click! Sănătate, Click! Poftă bună şi Click! pentru femei ori din ziarele Adevărul şi Click! din această săptămână.

Spre deosebire de anii anteriori, anul acesta va avea loc pe lângă crosul mare şi crosul Familiei, eveniment la care pot alerga părinţii alături de cei mici, pe un traseu special. Acesta se va desfăşura pe o distanţă de 500 m. Vă aşteptăm să alergăm împreună, să ne câştigaţi numeroasele premii şi să ne distrăm pe ritmurile muzicii.