Iată ce beneficii au antrenamentele scurte, dar intense!

2 jpg jpeg

Descoperirea a fost făcută în urma unui experiment realizat de cercetătorii de la Universitatea din Aberdeen. La studiu au luat parte bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, care au fost puşi fie să facă sprinturi de mare intensitate pe o bicicletă de exerciţii, fie să meargă în pas vioi timp de jumătate de oră.

O parte dintre voluntari au pedalat cât de repede au putut pentru 30 de secunde, au luat o pauză de patru minute, după care au repetat procesul de patru ori.

Mai exact, aceştia au făcut, în total, două minute şi jumătate de exerciţii suficient de solicitante încât să-i facă să transpire şi să-i lase fără suflare. Ceilalţi au mers în ritm vioi.

O zi mai târziu, toţi subiecţii s-au întors în laborator şi au mâncat un mic-dejun cu multe grăsimi şi un prânz constând în pâine, maioneză şi brânză.

Apoi, li s-au făcut teste la sânge pentru a analiza viteza de reducere a nivelului de grăsime în sânge - grăsimea care rămâne în sânge după masă este prima care declanşează îngreunarea circulaţiei în artere şi afecţiunile cardiace.

Rezultatele au arătat că mersul în pas vioi a redus nivelul de grăsime cu 11%, în comparaţie cu lipsa totală de exerciţiu fizic. În acelaşi timp, sesiunile scurte şi intensive de efort au redus grăsimea cu 33%, acesta fiind tipul de efect aşteptat de la 90 de minute de alergare.

Potrivit doctorului Gray, în timp ce antrenamentul intensiv nu amplifică forţa "în mod necesar", măreşte, în schimb, nivelul de rezistenţă. Academicianul a adăugat că antrenamentele de durată scurtă sunt "extrem de importante din moment ce timpul este considerat principalul obstacol în a face exerciţii".