Ce sport să practici în funcţie de zodie

1 2 jpg jpeg

BERBEC

Fiind firi competitive şi extrem de active, berbecii iubesc antrenamentele dure, care să-i ajute să se elibereze de tensiunile în exces, astfel că li se potrivesc de minune exerciţiile de tip cardio.

Însă, cum nativii berbec se plictisesc destul de repede şi urăsc monotonia, îi recomandăm să varieze programul de exerciţii cu activităţi diferite precum ciclismul, cursuri de spin, tenis sau chiar să se alăture unui maraton de alergări.

TAUR

De obicei, taurii sunt comozi şi preferă să se antreneze într-un mod relaxat, deoarece exerciţiile intense îi obosesc şi îi lasă fără energie.

Astfel, taurilor le sunt recomandate jogging-ul, mersul pe jos în natură, dansul din buric, tenisul, grăsinăritul sau orice activitate sportivă le permite să interacţioneze cu oamenii.

GEMENI

Gemenii sunt firi curioase şi comunicative, astfel că adoră să fie înconjuraţi de oameni. De asemenea, pentru nativi gemeni este extrem de important să-şi păstreze atât mintea cât şi corpul în formă maximă.

Tocmai de aceea, gemenilor le sunt indicate activităţile sportive de grup sau cele care să-i stimuleze din punct de vedere mental precum frisbee, jogging-ul în parc, badminton sau volei.

RAC

Racul este un nativ motivat şi dă randament maxim atunci când are un program bine stabilit. Fiind un semn de apă, racul are nevoie atât de activităţi sportive în grup, cât şi de cele desfăşurate individual, care să-i permită să gândească în linişte.

Aerobicul în apă sau golful îl vor relaxa şi îl vor detensiona pe nativul rac, în timp ce yoga sau pilates îi vor echilibra mintea şi sufletul.

LEU

Firi mândre din cale afară şi lideri înnăscuţi, leii sunt extrem de motivaţi să lucreze atunci când vine vorba de obţinererea unui fizic de invidiat şi de complimentele de rigoare.

Atât timp cât vor obţine ceea ce îşi doresc, leii pot practica diferite sporturi, de la golf până la lecţii de kickbox sau orice activitate fizică ce presupune forţă fizică.

FECIOARĂ

Firi perfecţioniste şi meticuloase, fecioarele se ambiţionează şi execută orice program sportiv întocmai ca la carte, fapt ce le ajută să-şi menţină motivarea.

În schimb, orele de pilates sau yoga le detensionează pe fecioare şi le îndeamnă să mediteze asupra aspectelor vieţii lor.

BALANŢĂ

Având un caracter sociabil, balanţele se simt motivate atunci când au alături un partener cu care să meargă la sală sau cu care să participe la tot felul de evenimente ce implică mişcarea fizică.

Gurmande prin excelenţă, balanţele trebuie să respecte cu sfinţenie activităţile sportive pentru a se menţine în formă.

Racquetball-ul, tenisul sau golful le vor distra de minune şi le vor menţine pe balanţe în formă.

SCORPION

Scorpionii sunt firi extrem de ambiţioase şi competitive, trăiesc totul intens, astfel că li se potriveşte orice formă de activitate sportivă istovitoare, care să le permită să se detensioneze.

Alergatul pe distanţe lungi, orele de box sau de spinning reprezintă sporturi ideale pentru competitivii scorpioni.

SĂGETĂTOR

Săgetătorii adoră aventurile şi călătoriile, astfel că pot alterna exerciţiile fizice în timp ce descoperă lumea.

Pentru că nativii săgetător nu se mulţumesc să se afle în postura de spectatori pe scena lumii, ei se vor simţi cu adevărat împliniţi într-o călătorie spirituală sau în timp ce escaladează un munte sau o piramidă.

De asemenea, orele de yoga, ciclismul sau echitaţia i se vor potrivi de minune.

CAPRICORN

Nativii capricorn tind să urmeze căile bătătorite atunci când vine vorba de obţinerea succesului, nefiind adepţii inovaţiilor.

Capricornii au nevoie de un sport care să le completeze viaţa aglomerată şi care să-i echilibreze, de preferat în compania unui instructor, care să-i îndrume întocmai către rezultatele dorite.

VĂRSĂTOR

Vizionarii şi excentricii zodiacului sunt firi deschise oricăror oportunităţi, astfel că cele mai noi apariţii în materie de sport îi vor entuziasma peste măsură.

Vărsătorii se dau în vânt după alergatul pe distanţe lungi, orele de spining sau clasele de arte marţiale. Totuşi, pentru a se bucura pe deplin de sportul praticat, vărsătorii au nevoie să nu le fie îngrădită libertatea de mişcare.

PEŞTI

Peşti sunt firi sensibile, visătoare, intuitive, dar şi extrem de naturale, doar că tind să se angreneze în activităţi fizice intense, care mai mult le fură din energie.

Aşadar, dacă eşti peşti, evită cu orice preţ sporturile care implică rezistenţa sau care te aduc în punctul de a simţi durere.

Yoga sau pilates se potrivesc mai bine cu mintea, corpul şi spiritul peştilor. De asemenea, nu trebuie evitate activităţile care implică apa - înot, aerobic în apă sau surfing - sau chiar orele de zumba.