Ce să mănânci înainte de alergare

1 2 jpg jpeg

De ce este bine să alergăm? Alergarea este o formă de mişcare complexă şi completă, care îţi antrenează toţi muşchii corpului în numai 20-30 de minute, îţi protejează inima şi menţine colesterolul în limite normale.

În plus, chiar şi persoanele în vârstă pot practica alergarea uşoară combinată cu reprize de mers şi respiraţie, la fel şi persoanele care anterior acestui antrenament nu au practicat niciodată vreun sport.

Totodată, este foarte important să mănânci înainte de orice antrenament fizic (cu 2 ore înainte), pentru a face plinul de energie. În caz contrar, organismul va rămâne fără energie iar pentru a se reface va transforma o parte din ţesutul muscular în glucoză.

Iată, aşadar, ce alimente poţi consuma înainte de alergare!

Ce să mănânci înainte de alergare: carbohidraţi

Înainte de alergare ai nevoie de o porţie generoasă de carbohidraţi - fulgi de ovăz, pâine integrală cu seminţe, orez integral sau paste făinoase integrale, alături de lapte sau iaurt, ouă, carne sau peşte. Aceste combinaţii îţi vor oferi porţia de energie pentru antrenament.

Ce să mănânci înainte de alergare: glucide

Cea mai bună sursă de glucide sunt fructele, însă trebuie să le consumi separat, cu 30 de minute înainte de a te apuca de alergat.

Astfel poţi consuma o banană, 1-2 mere sau o portocală. În plus, pe lângă aportul de glucide, aceste fructe conţin un aport mare de apă şi vitamina C.

Ce să mănânci înainte de alergare: apă sau sucuri naturale

Pentru a evita deshidratarea organismului în timpul alergării, bea apă înainte, dar şi în timpul antrenamentului (250 ml de apă la fiecare 15-20 de minute) şi imediat după terminarea lui.