Alergi şi slăbeşti

1 2 jpg jpeg

În afara numeroaselor beneficii asupra sănătăţii, alergarea este ideală pentru pierderea kilogramelor în plus. „În privinţa procesului de ardere a grăsimilor, alergatul este la fel de eficient precum participarea la programele de la sala de fitness, aerobicul, mersul pe bicicletă sau înotul”, explică medicul primar de recuperare medicală Georgiana Ozana Tache, de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, din Bucureşti.

Alergarea scade glicemia (fiind indicată celor cu diabet zaharat), normalizează tensiunea arterială, previne osteoporoza, tonifică masa musculară, combate depresia, creşte capacitatea pulmonară, precum şi puterea de concentrare. Pentru a beneficia de aceste avantaje, trebuie să alergăm de cel puţin trei ori pe săptămână, 30 de minute. Este mai sănătos să alergăm dimineaţa, pentru că nivelul de poluare este mai scăzut.

Aleargă şi tu la crosul Click! Sănătate!

Pe 9 iunie, la ora 10.00, dăm startul unei noi ediţii a Crosului Click! Sănătate.

Traseul, de 3 kilometri, porneşte din piaţa Charles de Gaulle, ajunge în piaţa Arcului de Triumf şi se continuă în parcul Herăstrău.

Te aşteptăm să te înscrii începând cu ora 8 în piaţa Charles de Gaulle, la intrarea în parcul Herăstrău.

Înscrierea se face pe baza talonului din revistele Click! Sănătate, Click! Poftă bună şi Click! pentru femei ori din ziarele Adevărul şi Click! din săptămâna crosului.

Dacă te numeri printre cei mai rapizi la categoria ta de vârstă, poţi câştiga tablete Evolio, încălţăminte pentru alergat Walmaxx ori abonamente la Clubul Moving, din Bucureşti.

Îţi poţi încerca norocul şi la tombola din cadrul crosului. Mai ai o şansă de câştig! Anul acesta, alergăm cu zâmbetul pe buze! Aşadar, premiem buna dispoziţie şi inventivitatea! Ai cel mai trăsnit costum?

Vii cu perechea ta şi găsiţi o metodă inedită de a vă arăta uniunea în cuplu? Eşti cel mai mic alergător? Click! Sănătate te premiază.