5 exerciţii pentru cei care stau mult pe scaun

1 2 jpg jpeg

Pentru fesieri, coapse ┼či bicep┼či

Pozi┼úie ini┼úial─â: ├«n picioare, l├óng─â scaun ┼či cu picioarele dep─ârtate la nivelul umerilor; ┼úine c├óte o ganter─â de 1-2 kg ├«n ficare m├ón─â.

2 jpg jpeg

Cum se efectueaz─â: coboar─â ┼čezutul pe scaun, f─âr─â a te a┼čeza pe el, ├«ncerc├ónd s─â nu dep─â┼če┼čti v├órful picioarelor.

Flexeaz─â bra┼úele pe antebra┼ú. Se fac 4 serii a 12 repet─âri. Exerci┼úiul lucreaz─â ┼či cvadricep┼čii.

2 jpg jpeg

Pentru fesieri ┼či umeri

în picioare, cu faţa la scaun, cu tălpile paralele depărtate la nivelul umerilor; un braţ e sprijinit pe spătar, iar în celălalt ţine o ganteră de 1-2 kg.

2 jpg jpeg

Cum se efectueaz─â: du un picior ├«napoi, p─âstr├ónd un unghi de 90 de grade ├«ntre coaps─â ┼či gamba piciorului de l├óng─â scaun, cu spatele drept; ridic─â bra┼úul ├«n care ┼úii gantera, ├«n prelungirea trunchiului.

Se execută 4 serii a câte 8 repetări pe fiecare picior.

2 jpg jpeg

Pentru spate, pectorali ┼či tricep┼či

sprijin pe palme ┼či pe genunchi, pe o saltea; bra┼úele paralele, la nivelul umerilor cu v├órful degetelor spre ├«nainte.

2 jpg jpeg

├«ndoaie bra┼úele cobor├ónd trunchiul cu spatele drept, f─âr─â a te deplasa spre ├«nainte. Se execut─â 4 serii a c├óte 10 repet─âri. Exerci┼úiul lucreaz─â ┼či umerii.

2 jpg jpeg

Pentru menţinerea echilibrului

a┼čezat ├«n pozi┼úia pe palme ┼či pe genunchi, pe saltea. ├Än m├óini, ┼úine c├óte o ganter─â de 1-2 kg.

2 jpg jpeg

├«ntinde un picior spre ├«napoi ├«n prelungirea trunchiului, ├«n timp ce bra┼úul opus piciorului se ├«ntinde spre ├«nainte; p─âstreaz─â spatele drept, bra┼úul ┼či piciorul ridicate fiind pe aceea┼či linie. Se execut─â 6 serii a c├óte 10 repet─âri.

2 jpg jpeg

Pentru mu┼čchii lombari

stai culcat pe burt─â, pe saltea. Bra┼úele ┼či picioarele trebuie s─â fie ├«ntinse, ├«n prelungirea corpului. Ai grij─â s─â nu ├«ndoi genunchii.

2 jpg jpeg

ridic─â alternativ bra┼úul ┼či piciorul opus. ┼óii capul ├«n prelungirea trunchiului, astfel ├«nc├ót ceafa s─â fie relaxat─â. Se fac 4 serii a c├óte 16 repet─âri.

2 jpg jpeg

Instructor: Alex Valah, instructor fitness ┼či spinning, personal trainer, Planet swim and Gym, Pipera, Bucure┼čti

INFO: Lipsa de activitate fizică accelerează procesul de îmbătrânire.