3 exerciţii pentru slăbit

1 2 jpg jpeg

“Dacă le faceţi de 3 ori pe săptămână, pe o perioadă de o lună de zile, puteţi obţine împreună cu un echilibru alimentar, beneficii majore în ceea ce priveşte greutatea corporală, tonusul muscular şi îmbunătăţirea stării de sănătate”, ne-a spus antrenorul Mihai Dragomir.

Pentru posterior

Din poziţia culcat pe burtă, cu braţele sprijinite pe sol în dreptul pieptului şi mingea fixată între glezne, se execută extensia trunchiului cu ridicarea progresivă a corpului, cu privirea înainte, până la obţinerea contracţiei musculare în zona spatelui şi a fesierului. Se recomandă 3 serii a câte 12 ridicări, pentru începători şi 3 serii a câte20/30 de repetări, pentru avansaţi. Are eficienţă asupra spatelui ajutând la susţinerea coloanei vertebrale, dar şi în tonifierea posteriorului.

Pentru arderea caloriilor

Din poziţia stând culcat facial cu sprijin pe braţe, bazin şi vârfurile picioarelor (bazinul se sprijină pe marginea unui scăunel, a unui teanc de cărţi sau a unei perne) se execută extensia completă a trunchiului şi a braţelor după care se revine la poziţia iniţială. Pentru începători 3 serii a câte 12 repetări şi pentru avansaţi 3 serii a câte 30 de repetări.

Pentru coapse

Din poziţia stând în picioare cu braţele pe lângă corp în faţa stepper-ului, se execută pas pe stepper cu piciorul stâng punând amprenta pe toată talpa şi se alătură şi piciorul drept. Coborârea se face cu piciorul cu care s-a început şi se revine la poziţia iniţială. Se recomandă 12 exerciţii de câte 3-5 ori, pentru începători, iar pentru avansaţi 20-30 de exerciţii. Activează întreaga musculatură a coapsei, predominant muşchii fesieri.