Efecte uimitoare ale uleiului de cocos asupra parului

1 efecte uimitoare ale uleiului de cocos asupra parului isfp jpg jpeg

Uleiul de cocos este foarte bun pentru îngrijirea părului datoritî faptului că este cât se poate de bogat în carbohidraţi, vitamine şi minerale.

Uleiul de nucă de cocos are foarte multe beneficii pentru sănătate omului, datorită componentelor sale, în mare parte din grăsimi saturate. Conţine acid lauric, acid linoleic, acid oleic, acid galic, acid fenolic, derivaţi ai acizilor graşi, cloruri grase şi vitamine şi minerale, precum vitamina E şi fier.

Astfel, uleiul de nucă de cocos, se foloseşte în tratamentele de îngrijire a pielii şi părului, pentru creşterea imunităţii, menţinerea nivelului de colesterol, îngrijirea dentară, rezistenţa oaselor şi multe altele. Iată câteva tratamente naturiste cu ulei de nucă de cocos, al cărui efect este rapid şi eficient.

Iată ce efecte incredibile are uleiul de cocos asupra părului: – Este un bun stimulent al creşterii părului datorita vitaminei E pe care o conţine. – Folosirea uleiului de cocos ţine la depărtare mătreaţa şi întăreşte firul de păr, datorită proteinelor şi acizilor graşi din compoziţia sa. – Uleiul de cocos poate fi folosit pentru tratamente împotriva căderii părului şi pentru refacerea acestuia, după expunerea îndelungată la soare.

Îngrijeşte-ţi părul şi hidratează-ţi pielea şi tenul cu uleiul de cocos

Folosit de mii de ani în India pentru îngrijirea părului, uleiul de nucă de cocos este un adevărat ajutor pentru strălucirea părului şi sănătăţii acestuia. Se foloseşte foarte simplu, se aplică ulei de nucă de cocos la baza firelor de păr şi se masează puţin. Este bun pentru mătreaţă, păduchi, dar în acelaşi timp hidratează scalpul şi firele de păr. În plus, masajul cu ulei de nucă de cocos la cap ajută la eliminarea oboselii şi stress-ului de peste zi. Se aplică cu câteva ore înainte de spălarea pe cap, dar se poate aplica şi după.

Uleiul de nucă de cocos virgin, extras prin presare este unul dintre cele mai bune uleiuri de masaj pentru corp. Este recomandat femeilor însărcinate pe toată durata sarcinii, deoarece acest ulei ajută la păstrarea elasticităţii pielii. În plus, ridurile, uscarea şi exfolierea pielii vor deveni trecut numai după 2-3 masaje cu ulei de nucă de cocos. Mai mult, se foloseşte fără probleme în tratamentele contra dermatitelor, psoriazisului, eczemelor sau altor probleme apărute la nivelul pielii. Masajul des cu ulei de nucă de cocos va oferi pielii catifelarea de care are nevoie şi elasticitatea pielii veşnic tinere. 

Pentru problemele dentare, uleiul de cocos se foloseşte cu succes în masajul gingiilor, pentru un efect calmant.