La ce pericole te expui dacă ţii dietă vara

1 2 jpg jpeg

Pentru a te bucura de sănătate nu este suficient să te programezi pe perioade scurte să mănânci sănătos şi echilibrat. În momentul în care înveţi să îţi asculţi organismul şi să fii atent la nevoile sale, atunci intri pe drumul cel bun şi frumos al unui stil de viaţă coerent.

Din păcate dietele vin la pachet cu multe obiceiuri care pot dăuna mai mult organismului tău decât să te ajute. Iată acre sunt acestea:

Anumite băuturi îţi cresc aportul de calorii

Hidratarea este vitală pentru sănătate, mai ales vara când temperaturile urcă destul de mult în termometre este important să ai la îndemână tot timpul o sticlă de apă. Nu trebuie să simţi senzaţia de sete sau de gură uscată pentru a bea apă.

Cel mai mare pericol când ţii o dietă vară este că eşti tentat să apelezi la shake-uri proteice, smoothie-uri, băuturi energizante, frappe-uri mai ales când ieşi în oraş cu prietenii. Chiar şi limonada vine la pachet cu o serie de calorii deloc benefice siluetei tale.

Indicat ar fi să optezi pentru apă cu lămâie, ceai rece din plante şi smoothie-uri din legume.

Nu sări peste mese, niciodată nu te înfometa şi nu uita de apă.

Află cum poţi slăbi corect şi sănătos AICI

Te tentează să mănânci mai multă îngheţată

Tocmai ce ai fost la cumpărături şi imediat cum ai ajuns acasă ai umplut congelatorul cu multiple sortimente de îngheţată, crezând că dacă ai o alimentaţie bazată pe legume, salate, o îngheţată te va ajuta să treci mai uşor peste gândul că eşti la dietă?

Asta este una dintre cele mai mari greşeli pe care le poţi face. Aditivii alimentari, coloranţii şi îndulcitorii artificiali sunt mai periculoşi decât dacă ai mânca zahăr cu linguriţa.

Optează pentru batoanele de pastă de fructe îngheţată, în felul acesta te vei răcori, îţi vei lua porţia de dulce şi vei sta departe de tentaţiile din frigiderele comerciale.

Pericolul să te confrunţi cu o glicemie mărită este unul destul de mare, mai ales dacă ai ales să eviţi consumul de carne.

Alegi alimente degresate

Vezi că pe anumite alimente scrie 0,1% grăsime şi crezi că asta este soluţia ideală pentru a-ţi căpăta silueta dorită. Greşit. Corpul tău are nevoie de grăsimi sănătoase, de minerale, de vitamine şi mai ales de moderaţie.

Imaginează-ţi că trupul tău este o balanţă, în perioada de dietă pui într-o parte a balanţei alimentele degresate care sunt uşoare şi imediat cum vezi o schimbare pozitivă în partea cealaltă a balanţei pui satisfacerea poftelor tale culinare şi mâncarea haotică. Fluxul între braţele balanţei tale reprezintă erodarea sistemului tău imunitar.

Alimentele degresate îţi vor accelera senzaţia de foame şi vei continua să consumi ma multe produse. Ţine cont că mai puţine grăsimi nu înseamnă mai multă sănătate şi astfel te vei confrunta cu carenţe de vitamine şi minerale, iar sistemul tău imunitar slăbit nu va putea susţine deficitul caloric.

Omiţi să faci mişcare

Temperaturile ridicate te fac să transpiri chiar dacă stai pe loc şi în felul acesta mai ales dacă nu te alimentezi corespunzător îţi va pieri şi cea mai mică intenţie de a merge la sală sau în parc să faci sport.

Musculatura ta va avea de suferit atât din punct de vedere nutriţional cât şi din punct de vedere fizic deoarece îşi va pierde din elasticitate. În plus te vei putea confrunta şi cu nopţile albe în acre nu poţi să dormi din cauza căldurii, un alt factor care în loc să te ajute să arzi calorii te va predispune la ispite calorice.