Dieta cu mere are dublu efect: optimizeaza metabolismul si topeste grasimile

1 dieta cu mere jpg jpeg

Se spune ca un mar pe zi tine doctorul departe. In acest caz este vorba de cateva kilograme de mere in 3 zile, cat dureaza dieta cu mere. Este o cura-fulger, de urmat doar in cazuri exceptionale.

Cand te apropii de un eveniment important si trebuie sa ajustezi silueta, tine dieta cu mere. Pe langa efect detoxifiant, regimul iti accelereaza metabolismul, iti imbunatateste digestia si previne constipatia.  Nu ai nevoie de o perioada mai lunga ca sa te bucuri de beneficiile acestor fructe pentru sanatate.

Preferat de copii, marul este unul dintre cele mai sanatoase alimente.  Bogat in vitaminele A, C, E, K si complexul B, acest fruct este o sursa importanta de polifenoli – antioxidanti puternici – si pectine, substante care curata vasele de sange si previn depunerile arteriale.

Mai mult decat atat, contin fier, potasiu, fosfor, calciu, biotina si acid folic. Cu alte cuvinte, daca mananci zilnic mere, sunt riscuri mici sa suferi de carente de vitamine si minerale in corp.

De asemenea, cura aduce beneficii la nivel celular si imbunatateste activitatea hormonala si a sistemului imunitar.

Nu in ultimul rand, este bine sa tii dieta cu mere din cand in cand, atunci cand vrei sa iti alcalinizezi, detoxifici si purifici intregul organism. Vei simti pe propria piele cum iti vei recapata energia si vitalitatea.

Dieta cu mere – principii de baza

Spuneam la inceput ca dieta cu mere dureaza 3 zile. De fapt, totul dureaza o saptamana, pentru ca 2 zile iti pregatesti corpul, 3 zile tine cura propriu-zisa si timp de 2 zile faci tranzitia spre o alimentatie normala. Sa nu te surprinda daca nu vei mai dori sa mananci alimente pe care le consumai inainte. Un alt efect pozitiv al regimului este ca-ti schimba in bine gusturile si nevoile nutritionale.

Te sfatuiesc sa iti planifici cele 3 zile cu mere intr-o perioada cand nu lucrezi, pentru ca ai nevoie de mai multa odihna in aceasta perioada.

In ce consta etapa pregatitoare

Consuma multe sucuri naturale din legume, smoothie-uri, fructe, salate, cantitati mici de alimente bogate in proteine slabe, legume fierte si portii mici de cereale integrale din ovaz si quinoa. In ziua a 2-a, mananca 1 salata verde si fructe, iar dupa 19, nu mai consuma nimic.

Evita bauturile alcoolice, carbohidratii cu indice glicemic ridicat, alimentele procesate, zaharul, cartofii, lactatele, soia, cafeaua si excesul de mancare.

Cele 3 zile de dieta cu mere

Timp de 3 zile, meniul tau este extrem de simplu. Tot ce trebuie sa faci este sa savurezi exclusiv mere. Te sfatuiesc sa iti faci un stoc cu mai multe tipuri de mere, sa bei multa apa si ceaiuri din plante.

Ce mananci dupa ce tii cura

Dupa dieta, bea 2 zile sucuri naturale verzi, din fructe si legume, smoothie-uri si fructe la micul dejun, iar la pranz si cina, supe si legume fierte.

Imparte mancarea in portii mici si dese, ca sa nu ingreunezi digestia, si bea cel putin 2 litri de apa.

Citeste mai multe despre dieta cu mere:

Ce se poate întâmpla în corpul tău dacă mănânci mai multe mere, timp de câteva zile

Tratamente cu mere