Verifică-ți nivelul de inteligenţă! Câte triunghiuri vezi în imagine?

Câte triunghiuri vezi în imagine? Există cel puțin 18, iar cei mai inteligenți le pot identifica!

Un joc care constă în a identifica numărul de triunghiuri aflate în imaginea de mai jos, a devenit foarte popular pe rețelele de socializare.

Totuși, pentru că există asemănarea cu o problemă de geometrie cerința acestui joc i-a intimidat pe foarte mulți.

image

Potrivit experților, doar cei cu un IQ de 120 sau mai mult pot vedea cele 18 triunghiuri aparent vizibile în această imagine.

image

Totuși, nu este așa de ușor precum ar putea să pară să identifici cel puțin 18 triunghiuri în această imagine, deși unii dintre cei care au rezolvat provocarea pe internet, s-au lăudat că a fost ușor și rapid pentru ei.  

Un bărbat a susținut că i-a luat „sub 12 secunde” și a împărtășit o imagine care dezvăluie unde sunt toate cele 18 triunghiuri, dar un alt utilizator a făcut un pas mai departe și a identificat 24 de triunghiuri.

image

Abilitatea de a identifica și de a lucra cu forme geometrice este numită „recunoaștere spațială”  sau „abilitate vizual-spațială”.

Această abilitate implică capacitatea de a percepe, de a interpreta și de a interacționa cu informația spațială din jurul nostru, inclusiv cu formele geometrice. Este o aptitudine importantă în domenii precum matematica, designul, arhitectura și multe altele.

Sursa: Express