Vrei să-ți îndrepți dinții? Iată ce opțiuni ai dacă vrei un zâmbet frumos

Nu există limită de vârstă pentru a te bucura de un zâmbet sănătos și atrăgător. Aparatul dentar nu doar că îți îmbunătățește aspectul danturii, dar îți și protejează dinții pe termen lung, prin corectarea mușcăturii. Dacă ai dinții drepți, o să-ți fie mult mai ușor să-i cureți, iar riscul apariției cariilor sau a bolii parodontale este mai scăzut.

thumbnail Nativ 3 cliniciledrleahu ro jpg

Iată care sunt variantele de aparate dentare pentru care poți opta, pentru a-ți recăpăta funcționalitatea și estetica zâmbetului.

Aparatul dentar metalic

Elementul principal al aparatelor dentare metalice este reprezentat de brackeți, aceștia sunt lipiți pe fiecare dinte în parte și uniți cu ajutorul unui arc. Brackeții și arcul sunt completați de elastice de dimensiuni foarte mici, elemente ce atrag mai ales interesul copiilor, deoarece sunt disponibile în diferite culori și pot personaliza aparatul dentar într-un mod unic.

De durata tratamentului ortodontic depinde foarte mult atât alegerea aparatului dentar, cât și situația în care se află dinții tăi. Tocmai de aceea este important să te prezinți la un consult de specialitate, pentru a primi soluțiile potrivite și a obține rezultatul mult visat.

Aparatul dentar Safir

Opțiunea perfectă atunci când vrei să-ți îndrepți dinții, dar într-un mod discret. Brackeții acestui tip de aparat dentar sunt transparenți și îți oferă un aspect plăcut al dinților, deoarece transluciditatea safirului se potrivește perfect, indiferent de culoarea danturii. Aparatul dentar fix Safir poate fi privit drept un accesoriu elegant, cu o prelucrare fină și finisaje perfecte.

Potrivit Healthline, această opțiune de aparat dentar este potrivită adulților care își doresc o corectare rapidă și discretă a danturii. Totodată, în cazul brackeților cu safir scade riscul ruperii acestora din cauza tensiunii, prin mișcarea dinților.

Gutierele invizibile

Un aparat dentar invizibil îți oferă un grad ridicat de confort în timpul purtării și este mult mai discret. Ca orice tratament ortodontic, acesta este recomandat de către medicii specialiști ortodonți pentru a corecta poziția dinților și pentru a reda posibilitatea unei mușcături corecte.

Foarte multe persoane aleg să amâne sau chiar să renunțe la un tratament ortodontic, deoarece le este teamă de felul în care vor arăta în timpul purtării. Ei bine, gutierele invizibile nu doar că îți oferă același rezultat, precum aparatele dentare clasice, ci te ajută să nu-ți pierzi încrederea în propria persoană. Mai mult decât atât, un aparat dentar invizibil poate reduce numărul vizitelor la medicul ortodont și durata tratamentului.

Cât despre igienizarea danturii, iată că soluția modernă de tratament ortodontic îți ușurează îngrijirea orală prin faptul că gutierele sunt detașabile. În plus, poți mânca tot ceea ce-ți dorești, fără să-ți fie teamă că s-ar putea desprinde un bracket.

Așa cum ai văzut, există mai multe tipuri de aparate dentare. În funcție de alegerea ta, acestea îți oferă un grad mai mare de confort sau chiar de discreție. Indiferent de tipul de tratament ortodontic pe care îl dorești, este foarte important să știi că medicul ortodont este cel care îți va recomanda soluția potrivită nevoilor tale, pentru a obține rezultatul dorit și a zâmbi fără rețineri.