Vrei o inimă sănătoasă? Consumă miere de hrişcă!

1 2 jpg jpeg

La această concluzie au ajuns specialiştii de la Universitatea din Illinois, SUA, în urma unor cercetări făcute pe 19 tipuri de miere. Cercetătorii recomandă consumul mierii de hrişcă la micul dejun, alături de fulgii de ovăz, de iaurt sau adăugată în diverse salate, tuturor categoriilor de vârstă. Antioxidanţii conţinuţi în mierea de hrişcă protejează organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi, previn îmbolnăvirile cardiovasculare şi de cancer, combat pierderile de memorie de scurtă durată sau pierderea vederii. În compoziţia mierii de hrişcă intră o serie de vitamine, printre care vitaminele C, B2 şi B3, valoroase pentru efectele terapeutice de metabolizare a proteinelor, glucidelor şi lipidelor, dar şi de stabilizare a nivelului de colesterol şi de zahăr din sânge.