VIDEO: Scapă de arusrile solare în 3 paşi

1 2 jpg jpeg

Pielea ta este roşie şi foarte sensibilă, ai senzaţia de mâncărime şi de usturime? Dacă da, este clar că ai stat prea mult timp la soare fără să foloseşti o cremă cu protecţie solară. Dacă nu ai fost atent la acest aspect, trebuie măcar să urmezi aceşti paşi care te vor scăpa de arsurile provocate de soare.

Pasul 1. Fă o baie cu bicarbonat

Dacă ziua după ziua de plajă te-ai ales cu arsuri cauzate de soate trebuie să ştii că bicarbonatul este un aliat de încredere. Umple cada cu apă la o temperatură mai scăzută, nu foarte rece, deoarece vei risca să te procopseşti cu alte probleme şi diluează în ea câteva linguri de bicarbonat de sodiu. Apa călie îţi va răcori pielea şi va calma arsurile. În plus, bicarbonatul va ajuta pielea să se rehidrateze.

Pasul 2. Acoperă zonele afectate cu iaurt

Iaurtul este un leac la-ndemână împotriva arsurilor solare. După ce ai stat cam jumătate de oră în apa cu bicarbonat de sodiu, tamponează-ti uşor pielea cu un prosop pentru a te usca şi aplică pe zonele afectate o mască formată din iaurt şi câteva linguriţe de miere. Pe lângă faptul că vindecă arsurile solare, iaurtul contribuie la împrospătarea şi regenerarea pielii.

Pasul3. Foloseşte o cremă cu extract de aloe vera

După ce ai stat cam 15 minute cu masca de iaurt clăteşte-ţi piela cu apă călduţă. Lasă se usuce şi aplică o cremă cu extract de aloe. Aloe vera este cunoscută pentru efectul său antiinflamator şi antioxidant şi reduce în mod semnificativ senzaţiile neplăcute de la nivelul pielii.

Dacă ai la îndemână planta este cu atât mai bine. Seva stoarsă direct din frunze poate fi aplicată pe piele de până la şase ori pe zi.