VIDEO: Cum ştii că ai lipsă de fier

1 2 jpg jpeg

Cel mai comun simptom al carenţei de fier este oboseala, combinată cu o stare de iritabilitate şi lipsă de concentrare. De asemenea, dacă te simţi epuizată şi ai tenul şi tegumentele palide, este posibil să ai o astfel de problemă de sănătate.

O persoană care suferă de deficienţă de fier poate suferi de dureri de cap persistente, spun medicii. Totodată, pot apărea şi stări de ameţeală şi dificultăţi în respiraţie. Şi bătăile inimii pot deveni foarte rapide.

Atunci când organismul tău suferă din cauza lipsei fierului, poţi deveni foarte irascibilă. Totodată, tot din cauza deficienţei de fier unghiile de la mâini şi de la picioare devin foarte fragile, nu au luciu şi se pot rupe foarte uşor.

Ca să previi apariţia unei deficienţe de fier, este bine să incluzi în dieta ta zilnică alimente precum carnea roşie, ouăle, fasolea, spanacul, lintea, dar şi nuci.

Şi vitamina C ajută organismul să absoarbă fierul. De aceea, este recomandat să mănânci în fiecare zi citrice, precum portocale, mandarine ori lămâi. Alte fructe cu un conţinut ridicat de vitamina C sunt kiwi şi căpşunile. Nu ezita să consumi şi roşii, broccoli şi varză, legume recunoscute pentru conţinutul de vitamina C.