VIDEO: Cum ┼čtii c─â ai lips─â de fier

1 2 jpg jpeg

Cel mai comun simptom al caren┼úei de fier este oboseala, combinat─â cu o stare de iritabilitate ┼či lips─â de concentrare. De asemenea, dac─â te sim┼úi epuizat─â ┼či ai tenul ┼či tegumentele palide, este posibil s─â ai o astfel de problem─â de s─ân─âtate.

O persoan─â care sufer─â de deficien┼ú─â de fier poate suferi de dureri de cap persistente, spun medicii. Totodat─â, pot ap─ârea ┼či st─âri de ame┼úeal─â ┼či dificult─â┼úi ├«n respira┼úie. ┼×i b─ât─âile inimii pot deveni foarte rapide.

Atunci c├ónd organismul t─âu sufer─â din cauza lipsei fierului, po┼úi deveni foarte irascibil─â. Totodat─â, tot din cauza deficien┼úei de fier unghiile de la m├óini ┼či de la picioare devin foarte fragile, nu au luciu ┼či se pot rupe foarte u┼čor.

Ca s─â previi apari┼úia unei deficien┼úe de fier, este bine s─â incluzi ├«n dieta ta zilnic─â alimente precum carnea ro┼čie, ou─âle, fasolea, spanacul, lintea, dar ┼či nuci.

┼×i vitamina C ajut─â organismul s─â absoarb─â fierul. De aceea, este recomandat s─â m─ân├ónci ├«n fiecare zi citrice, precum portocale, mandarine ori l─âm├ói. Alte fructe cu un con┼úinut ridicat de vitamina C sunt kiwi ┼či c─âp┼čunile. Nu ezita s─â consumi ┼či ro┼čii, broccoli ┼či varz─â, legume recunoscute pentru con┼úinutul de vitamina C.