VIDEO 4 paşi pentru a te lăsa de fumat

1 2 jpg jpeg

Nu vrei să recunoşti, dar faptul că nevoia de nicotină creşte pe zi ce trece, indică nivelul de dependenţă faţă de această substanţă. Pe lângă faptul că în fiecare lună fumatul îţi lasă o mare gaură în portofel, obiceiul este foarte nociv pentru sănătate. Îţi venim în întâmpinare cu câteva sfaturi care să te ajute să renunţi în timp la fumat.

Pasul 1. Înfruntă realitatea

Pentru a te lăsa de fumat trebuie mai intâi să conştientizezi ce este fumatul, care sunt riscurile la care te supui şi să te informezi cu privire la cum te influenţează în mod direct consumul de nicotină.

Înfruntă realitatea. Trebuie să conştientizezi ca eşti unul dintre aceia care nu se pot abţine de la o ţigară şi priveşte fumatul ca pe un consum de droguri. În acest fel îţi vei dori mai mult să renunţi la acest viciu.

Pasul 2. Stabileşte un termen limită pentru fumat

,,Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi”. Asta spune o vorbă din popor şI poate fi aplicată cu succes şi în cazul fumatului. Din momentul în care ai hotărât să te laşi de fumat, renunţă în totalitate la consumarea acestor substanţe.

Încearcă să spui la cât mai mulţi prieteni ceea ce doreşti să faci. Astfel, vei avea mai multe motive să nu renunţi la scopul tău.

Se va întâmpla ca în jurul tău să fie multe persoane care fumează şi în acest fel e mai greu să te abţii. Pentru că timpul pe care îl petreci alături de ei este echivalent cu o voinţă de fier din partea ta, important este să găseşti alternative cu care să înlocuieşti ţigara. În timp ce prietenii tăi fumează, tu poţi mesteca o gumă sau mânca nişte covrigei crocanţi.

Ca să nu te mai gândeşti la fumat, important este să-l înlocuieşti cu o altă activitate. Ai grijă ca noul obicei să fie unul sănătos. Cu siguranţă ai un talent sau o pasiune anume. Astfel, poţi înlocui fumatul cu alte activităţi, cum este desenul, muzica etc. Dacă vei urmări cu grijă toţi aceşti paşi, cu siguranţă îţi va fi greu, dar nu imposibil să scapi de viciul care îţi ia ani din viaţă.