Uleiul de măsline previne artrita

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii spanioli de la Universitatea Cordoba au identificat peste 100 de gene care produc boli cronice şi care pot fi inactivate de consumul de

. În cadrul studiului, 20 de pacienţi cu sindrom metabolic, o afecţiune care dă grăsime abdominală, hipertensiune şi pre-diabet au fost rugaţi să mănânce dimineaţa, micul dejun cu ulei de măsline şi ulei virgin de măsline. De asemenea, voluntarii au fost rugaţi să evite multivitaminele şi mineralele din suplimente cu şase luni înainte de începerea studiului. “Gene care produc procese inflamatorii şi care îngreunează activitatea sistemului imunitar au fost inactivate de uleiul de măsline, mai exact, de uleiul şi de polifenolii din acest ulei”, explică medicul Francisco Perez- Jimenez care a condus studiul. În plus, consumul de ulei de măsline are efect benefic şi asupra circulaţiei sanguine şi reduce procesele inflamatorii care dau boli cronice precum artrita reumatoidă, mai arată studiul.