Tratamente naturiste cu ulei de măsline pentru păr şi ten

2 jpg jpeg

Dacă sunteţi mari iubitoare de ulei de măsline, este un lucru foarte bun, căci sunteţi printre persoanele care riscă cel mai puţin să moară de cancer sau alte boli grave. Folosirea uleiurilor mono, cu rol protector pentru artere, ca sursă principală a grăsimii previne moartea din orice cauze. De aceea, uleiul de măsline a fost cunoscut dintotdeauna ca uleiul longevităţii.

Antioxidanţii din uleiul de măsline ajută la întârzierea îmbătrânirii, menţin celulele în viaţă mai mult timp şi luptă ca acestea să nu devină dezorganizate, şi deci mai predispuse la cancer. De aceea, locuitorii din ţările unde untdelemnul de măsline reprezintă o sursă majoră de grăsime, au risc mult mai scăzut de a dezvolta cancer ovarian, la prostată, cancer de sân sau colon.

Tratamente naturiste cu ulei de măsline pentru păr şi ten – tratament pentru pielea lăsată de pe ten şi gât

Uleiul de măsline poate ajuta la întinderea pielii lăsate de pe faţă sau gât, dar şi la îndepărtarea ridurilor. Se iau două gălbenuşuri de ou şi se freacă cu jumătate de ceaşcă de ulei de măsline. Se freacă cu acest amestec faţa şi gâtul şi se stă zece minute. Apoi, se bat şi albuşurile şi se pun peste primul strat. Se mai stă aşa încă jumătate de oră, apoi se spală cu apă caldă. După un astfel de tratament pielea va apărea mai întinsă şi fără riduri.

Tratamente naturiste cu ulei de măsline pentru păr şi ten – tratament pentru o piele fără riduri

Poate că nu aţi auzit de suc de măsline, dar trebuie să ştiţi că sucul de măsline este folosit mai ales de grecoaice pentru piele fără riduri. Sucul de măsline verzi, care este amar şi astringent, se freacă pe mâini, pe faţă, pe braţe şi picioare, cu mişcări circulare. Se bate pielea energic din când în când. Sucul păstrează pielea tare, luptă împotriva zbârcirii sau înmuierii acesteia. Pentru un efect şi mai eficient, se ingerează o lingură de ulei de măsline zilnic, în mâncare. Sucul se foloseşte doar pentru uz extern, deoarece are un gust foarte amar.

Sucul se poate prepara din măsline verzi sau murate. Doar că cele murate trebuie ţinute în apă la desărat înainte. Se scot sâmburii şi se trec printr-un storcător, se adaugă apă dacă este prea gros. Se păstrează la frigider.

Tratamente naturiste cu ulei de măsline pentru păr şi ten – mască de păr cu ulei de măsline

Toate tipurile de păr ar trebui să se bucure de uleiul de măsline. Părul gras devine mai curat şi mai fin, părul uscat devine mai moale. Uleiul de măsline hrăneşte firele de păr, îndepărtează celulele moarte şi stabilizează funcţia glandelor sebacee. Pentru un păr deteriorat se face mască cu ulei de măsline săptămânal, dar în rest se face un tratament cu ulei de măsline de două ori pe lună. Se poate adaugă la această mască şi puţină zeamă de lămâie. Părul se va vitaminiza mai mult, va fi mai strălucitor.