Tratament simplu pentru bătături

1 2 jpg jpeg

Pentru a preveni bătăturile, evită încălţările decupate la spate, duşurile fierbinţi şi deshidratarea. Bătăturile apar şi în urma unor deficienţe de vitamine şi minerale, în special zinc, din cauza platfusului sau eczemelor. În alte cazuri, bătăturile apar din cauza dereglării glandei tiroide sau din cauza diabetului. Oricare ar fi cauza, iată câteva idei pentru a trata bătăturile.

Tratament simplu pentru bătături – ungere cu ulei de măsline

Un tratament simplu pentru călcâie este cel cu lămâie şi ulei de măsline. Se ia lămâia, se taie în două şi se freacă călcâiele direct cu pulpa de la fruct. Se freacă bine, timp de 10 minute, apoi se ung picioarele cu ulei de măsline. Se pun şosete şi se lasă să acţioneze. Este bine să se procedeze aşa seara, înainte de culcare. Cine nu suportă şosetele, să se asigure că uleiul de măsline intră în piele din abundenţă. Rezultatele se vor vedea după câteva zile de tratament.

Bătăturile se vindecă foarte rapid cu tratament cu banane bine coapte. Se pune piureul de banane direct pe călcâie, se lasă să acţioneze 10-15 minute, apoi se spală cu puţină apă caldă. Se pot unde picioarele din nou cu ulei de măsline de calitate superioară.

Tratament simplu pentru bătături – sarea de mare

Sarea de mare poate face minuni. Aşadar, prepară un amestec de sare de mare şi ulei de măsline şi freacă direct pe bătături. Spală cu apă călduţă la final şi unge cu ulei. Uleiul de cocos este foarte bun pentru catifelarea călcâielor.

Un alt tratament simplu este să îţi înmoi picioarele într-un lighean unde să pui bicarbonat de sodiu şi oţet în apă. Lasă-ţi picioarele câteva minute pentru a acţiona bine. Acest tratament este excelent şi pentru gripă sau răceală la ovare.

Tratament simplu pentru bătături – baie de gheaţă

Şi mai simplu este acest remediu. Pune pe bătătură cuburi de gheaţă sau bagă-ţi picioarele în ligheanul plin cu gheaţă. Este un remediu foarte bun pentru umflăturile de la bătături, va lăsa picioarele foarte catifelate.

Usturoiul pisat este un alt tratament foarte bun, care va vindeca şi posibilele ciuperci ale piciorului. De altfel, acest remediu este excelent şi pentru problemele de respiraţie. Bătăturile dispar după câteva seri de tratament cu usturoi.

Ceaiul de păducel sau de muşeţel sunt, de asemenea, foarte bune pentru bătături. Comprese cu decoct de ceai sunt foarte eficiente. De altfel, scufundarea picioarelor în ceai este excelentă pentru bătături.