Terapia cu ultrasunete, eficientă în cazul impotenţei

1 2 jpg jpeg

┼×tiin┼úa medical─â evolueaz─â tot mai mult pentru a vindeca bolile pacien┼úilor. De data aceasta, cei care se bucur─â de o nou─â metod─â eficient─â sunt b─ârba┼úii.

Aceast─â concluzie vine ├«n urma unui experiment realizat asupra a 20 de voluntari din Israel. Ace┼čtia au prezentat o ameliorare considerabil─â a st─ârii de s─ân─âtate, iar

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â consider─â c─â terapia extracorporal─â pe baz─â de ultrasunete cu intensitate joas─â (LI-ESWT), adic─â dozele repetate de ┼čocuri cu ultrasunete, stimuleaz─â circula┼úia s├óngelui din zona afectat─â. Aceast─â tehnic─â stimuleaz─â, ├«n acela┼či timp, sinteza monoxidului de azot, care are la r├óndul lui efecte benefice asupra circula┼úiei sangvine. Timp de 20 de minute, fiecare zon─â vizat─â primea 300 de ┼čocuri, fiecare voluntar primind astfel 1.500 de mini-┼čocuri cu ultrasunete ├«n timpul unei ┼čedin┼úe. Voluntarii au recurs la dou─â astfel de ┼čedin┼úe pe s─âpt─âm├ón─â, timp de trei s─âpt─âm├óni. Medicii nu au folosit niciun anestezic, iar voluntarii nu au reclamat dureri ├«n timpul ┼či dup─â ├«ncheierea tratamentului. La ┼čase luni dup─â ├«ncheierea experimentului, jum─âtate dintre voluntari au declarat c─â aveau erec┼úii spontane ┼či c─â nu au mai fost obliga┼úi s─â recurg─â la medicamente menite s─â le stimuleze func┼úiile sexuale.