Terapia cu ultrasunete, eficientă în cazul impotenţei

1 2 jpg jpeg

Ştiinţa medicală evoluează tot mai mult pentru a vindeca bolile pacienţilor. De data aceasta, cei care se bucură de o nouă metodă eficientă sunt bărbaţii.

Această concluzie vine în urma unui experiment realizat asupra a 20 de voluntari din Israel. Aceştia au prezentat o ameliorare considerabilă a stării de sănătate, iar

Oamenii de ştiinţă consideră că terapia extracorporală pe bază de ultrasunete cu intensitate joasă (LI-ESWT), adică dozele repetate de şocuri cu ultrasunete, stimulează circulaţia sângelui din zona afectată. Această tehnică stimulează, în acelaşi timp, sinteza monoxidului de azot, care are la rândul lui efecte benefice asupra circulaţiei sangvine. Timp de 20 de minute, fiecare zonă vizată primea 300 de şocuri, fiecare voluntar primind astfel 1.500 de mini-şocuri cu ultrasunete în timpul unei şedinţe. Voluntarii au recurs la două astfel de şedinţe pe săptămână, timp de trei săptămâni. Medicii nu au folosit niciun anestezic, iar voluntarii nu au reclamat dureri în timpul şi după încheierea tratamentului. La şase luni după încheierea experimentului, jumătate dintre voluntari au declarat că aveau erecţii spontane şi că nu au mai fost obligaţi să recurgă la medicamente menite să le stimuleze funcţiile sexuale.