Sucul de ţelină vindecă articulaţiile dureroase

1 2 jpg jpeg

Faceţi o cură cu suc de ţelină. Se beau aproximativ 50 ml suc în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, timp de 21 de zile pe lună.

Îmbăiaţi-vă cu infuzie de flori de fân. Terapia dă roade, vă relaxează şi inhibă durerile articulare.

Masaţi încheieturile cu tinctură de ienupăr sau coada şoricelului, cu ulei de coada calului sau ulei de cimbru.

Puneţi comprese cu pernă cu pedicuţă. Se face un săculeţ în care se aşază 200-300 g pedicuţă şi se aplică zilnic pe perioada crizelor dureroase. Iarna, perna se aşază pe un vas cu aburi, se lasă 5 minute şi apoi se aplică pe zona dureroasă. În acest caz nu se lasă mai mult de 15 minute.

Faceţi băi cu tărâţe de grâu. Tărâţele se opăresc în felul următor: la un litru de apă se pun 4 linguri de tărâţe, apoi se varsă conţinutul în cada cu apă caldă şi se aşază timp de 10 minute încălzind treptat apa cu duşul fierbinte.

Trataţi-vă intern cu infuzie din muguri de plop negru. La 250 ml apă se pune o linguriţă de muguri bine mărunţite şi se infuzează 10 minute. Se consumă două căni pe zi pe perioade îndelungate, câte 20 zile pe lună, timp de 4-6 luni pe an

Faceţi o cură cu boabe de ienupăr. Durează 23 zile, iar pentru a avea efectul scontat se procedează astfel: în prima zi se iau 4 boabe, din a doua zi câte 5 boabe, până în ziua a 12-a, când se vor lua 15 boabe. Începând cu ziua a 13-a se va lua un bob în minus, scăzând până vom ajunge din nou la 4 boabe. Înainte de a fi înghiţite, boabele de ienupăr se vor mesteca, mărunţindu-le foarte bine cu dinţii.

Durerile de sciatică trec cu orz verde

Dacă durerile de sciatică nu vă dau pace, cura cu suc de orz verde este cea mai eficientă. Se mai poate face un decoct din scoarţă de salcie. La 250 ml apă se adaugă o linguriţă scoarţă de salcie. Se fierbe 15 minute şi se consumă două căni pe zi dimineaţa şi seara, obligatoriu după mese.