Siropul care tratează anemia. Se prepară în casă, din ingrediente simple

1 2 jpg jpeg

Ingrediente

1kg sfeclă roşie

1 cană de caise uscate

200g spanac

200g kale

2-3 portocale

1 lămâie

500g cireşe

Mod de preparare

Stoarce portocalele şi lămâia. Toacă bine restul ingredientelor şi pune totul în blender. Amestecă bine. Poţi adăuga şi două linguri de miere, după gust. Pune remediul în borcane de sticlă cu capac şi păstrează într-un loc întunecat şi răcoros.

Consumă 3 linguri din sirop în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.

Trebuie să ne întrebăm şi de ce pierdem fierul sau dacă anemia este una prin deficit de fier. Ar fi bine să vă adresaţi unui hematolog sau unui gastroenterolog dacă aveţi anemie. Faceţi o ecografie abdominală, endoscopie digestivă superioară cu biopsie jejunală, examen coproparazitologic, sideremia, capacitatea de legare a fierului, anticorpii antitransglutaminază, dozarea vitaminei B12, electroforeza hemoglobinei.

Luaţi preparatele de fier pe stomacul gol, fără tratament antiacid concomitent. Luaţi vitamina C simultan şi nu ţineţi cură de slăbire (fierul din proteinele animale se absoarbe fără bariere).