Sigur nu ştiai asta despre cancerul la sân! Fii foarte atentă!

2 2 jpg jpeg

1. Trebuie să îţi cunoşti sânii - Este important să ştii cum arată şi cum se simt sânii tăi în mod normal pentru a putea sesiza mai repede schimbările.

2. Un nodul nu este singurul semn de cancer la sân - Fii atentă la umflăturile de la sân şi axilă, la schimbările pielii de pe sâni, la modificările formei şi mărimii sânilor, la modificările mamelonului, la secreţii ale şanului şi la durerea în interiorul sânilor.

3. Poţi face cancer la sân şi la bătrâneţe – Riscul creşte pe măsură ce înaintezi în vârstă, inclusiv după vârsta de 70 de ani.

4. Cu cât este diagnosticat mai devreme, cu atât este mai tratabil - Dacă este diagnosticat în stadiu incipient, rata de supravieturile creşte considerabil.

5. O greutate sănătoasă îţi scade riscul de a face boală – O greutate mare este cel mai mare risc pentru cancerul la sân. Inoată, mergi la dans sau yoga, toate aceste exerciţii îţi fac bine.

Consumul de alcool creşte riscul de cancer la sân

Ultimele studii în domeniu atrag atenţia asupra unui efect advers îngrijorător de care ar trebui să ţină cont tinerele, atunci când consumă alcool: se expun riscului de a suferi de cancer la sân.

Continuarea AICI.