Secretul tinereţii veşnice, descoperit

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă americani au folosit o anumită enzimă în teste efectuate pe şoareci, pentru a opri efectele pe care procesul de îmbătrânire le are asupra organelor interne.

După ce va fi pusă la punct, procedura va putea fi utilizată şi pe pacienţi umani, cu scopul de a-i ajuta pe oameni să rămână pentru totdeauna tineri şi sănătoşi.

Prin activarea acelei enzime, procesul de degenerare a ţesuturilor a fost inversat, după doar patru săptămâni, în cadrul testelor de laborator efectuate de specialiştii americani.

Studiul cercetătorilor americani s-a concentrat asupra telomerilor (markeri ai îmbătrânirii biologice care se găsesc în toate celulele şi care au rolul de a proteja cromozomii).

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, telomerii devin din ce în ce mai scurţi, celulele nu mai sunt protejate şi, în cele din urmă, mor. Se estimează că lungimea telomerilor se reduce, în medie, anual, cu 21 de nucleotide sau unităţi structurale.

Prin reactivarea enzimei telomerază, cercetătorii americani au reuşit regenerarea telomerilor, împiedicând astfel micşorarea acestora şi inversând procesul de îmbătrânire a organismului.