Scapă de durerile de spate! (P)

1 2 jpg jpeg

Durerile de spate nu sunt întotdeauna cauzate de anumite boli, multe persoane sănătoase suferind de această problemă - purtatul genţilor grele şi voluminoase, tocurile înalte, şofatul ore îndelungate, statul pe scaun, la birou, kilogramele în plus.

Medicii afirmă că durerile pot fi de mai multe tipuri: inflamaţii, leziuni sau contracţii musculare. Acestea pot începe brusc, după efectuarea unui efort fizic intens sau pot fi dureri cronice, constante într-un singur punct sau care iradiază către alte zone.

Durerile nu cedează la administrarea unei singure substanţe, de aceea este necesară administrarea unei combinaţii de substanţe care să combată durerea prin mai multe mecanisme, într-un timp scurt. Din fericire, în farmacii există un produs inovator, pentru administrare locală, cu o combinaţie unică de trei substanţe active (piroxicam, ciclobenzaprina, lidocaina), care atenuează rapid senzaţia de durere. Asocierea dintre piroxicam, ciclobenzaprina şi lidocaina acţionează asupra durerii prin trei mecanisme diferite:

1. Piroxicamul face parte din grupa antiinflamatoarelor şi analgezicelor, utilizat pe scară largă în afecţiunile dureroase de natură musculară şi articulară. 2. Lidocaina este un anestezic local cu efect imediat, care diminuează transmiterea senzaţiei de durere de la locul dureros către creier şi astfel scade percepţia durerii. 3. Ciclobenzaprina este un analgezic cu mecanism asemănător anestezicelor locale.

O asemenea combinaţie de substanţe te scapă de durere după primele 10-15 minute de la administrare. Produsul se prezintă sub formă de gel, fapt care-i permite o absorbţie rapidă, fără a mai fi nevoie de masaj la locul dureros (avantaj mai ales în cazul afecţiunilor traumatice la care durerea intensă nu permite masajul).

Produsul se găseşte în farmacii, sub formă de tub de 25g gel sau tub de 45g gel.

Mai multe detalii