Produsele din soia ajută la scăderea tensiunii arteriale
de
şi proteinele din soia pot face ca tensiunea
sistolică să
, relevă un studiu recent. Prin înlocuirea
din alimentaţia zilnică cu produse sau băuturi care conţin proteine din laptele de soia şi din soia poţi
şi chiar
arterială. ,,Spre deosebire de efectele pe care le poate avea o dietă bazată pe carbohidraţi asupra tensiunii, rezultatele cercetării noastre a evidenţiat faptul că şi laptele din soia şi produsele din soia pot ajuta la scăderea tensiunii, chiar mai bine decât carbohidraţii”, a precizat Jiang He, medic epidemiologist la Universitatea de Medicină Tulane, din New Orleans. Cercetarea a fost efectuată pe 352 de adulţi, care sufereau de hipertensiune arterială, în
. Astfel, participanţii la studiu care au consumat produse pe bază de soia au avut tensiunea mai mică decât cei care au primit carbohidraţi. În România, aproximativ 40% din populaţie suferă de hipertensiune.