Primul ajutor în cazul arsurilor minore

1 2 jpg jpeg

Tratamentul imediat constă în aplicarea de apă rece timp de 5 - 10 minute, pentru a reduce căldura din ţesutul afectat. Arsurile grave necesită asistenţă medicală urgentă, cu tratament aplicat fără întârziere, mai ales la copii, bebeluşi sau bătrâni. Şi adulţii trebuie să meargă de urgenţă la spital dacă au o arsură mai mare decât o palmă.

Arsură provenită de la o substanţă chimică

Dacă arsura provine de la o substanţă chimică, hainele afectate se pot îndepărta, însă dacă sunt lipite de arsură se recomandă să nu le scoţi înainte de tratament ca să nu faci mai mult rău. Toate arsurile sunt dureroase şi trebuie atinse cât mai puţin.

Nu folosi unguente grase

În cazul arsurilor sau opăririlor, nu trebuie să foloseşti unguente grase, unt sau alte grăsimi. Acest lucru n-ar face decât să-ţi ardă şi mai mult pielea şi, cu siguranţă, nu dorieşti să se întâmple acest lucru. Răceşte întotdeauna zona ca prim tratament.

Mierea

După ce pielea s-a răcit, un tratament naturist excelent este mierea. Aceasta este antiseptică şi, în acelaşi timp, grăbeşte vindecarea.

Cremă cu vitamina E

De îndată ce începe procesul de vindecare, o cremă cu vitamina E poate contribui la refacerea elasticităţii ţesutului şi la reducerea cicatricelor.

Nu este indicat să se consume lichide calde

Persoanele care suferă de arsuri n-au voie să consume băuturi calde. Acestea trebuie să bea apă rece, cu înghiţituri foarte mici. Aşa se vor înlocui lichidele pierdute din organism.

Aloe vera

Aloe vera este un grozav prim ajutor în cazul arsurilor sau opăririlor.

Iată ce trebuie să faci: rupe pur şi simplu o frunză de aloe vera şi împrăştie direct pe arsură gelul gros care iese din ea. Dacă acest lucru este făcut cât mai curând după arsură, este stimulată vindecarea fără cicatrice.

Uleiul de levănţică

Şi uleiul de levănţică are proprietăţi antiinflamatoare şi antianalgezice şi stimulează vindecarea ţesuturilor. Este folosit ca prim ajutor eficient pentru arsuri încă din primii ani ai secolului trecut. Aşa că, acesta se poate utiliza cu încredere.