Prea puţin Omega 3? Rişti să devii obez!
Alimentaţia foarte săracă în grăsimi sănătoase de tipul acizilor graşi Omega 3 este una dintre cauzele
la nivel mondial, semnalează oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Nisa, Franţa. Un studiu realizat de ei arată că, în ultimele patru decenii, aportul de Omega 3 a scăzut cu 40% din alimentaţia populaţiei globului, în vreme ce aportul de
. Raportul dintre cele două tipuri de acizi graşi ar trebui să fie de cinci părţi de Omega 6 la o parte de Omega 3. Din păcate însă,
aduce în organism, în medie, 20 de părţi de Omega 6 la o parte de Omega 3. Acizii graşi Omega 3 se găsesc în cantităţi mari în peştele oceanic de tipul somonului, heringului, macroului sau sardelelor, dar şi în nuci şi în uleiul de rapiţă şi de in. Omega 6 se găseşte mai ales în uleiul de floarea-soarelui.