Orezul alb cre┼čte nivelul glicemiei

1 2 jpg jpeg

Orezul alb cre┼čte brusc nivelul zah─ârului din s├ónge, comparativ cu cel brun, afirm─â cercet─âtorii de la Universitatea Harvard. ├Än aceste condi┼úii, ├«nlocuirea orezului alb cu cel brun ┼či p├óinea din f─âin─â integral─â

Un studiu realizat pe 200.000 de subiec┼úi a ar─âtat c─â, prin consumul unei por┼úii de 150 de grame de orez alb pe s─âpt─âm├ón─â cre┼čte riscul de apari┼úie a diabetului. ├Än schimb, persoanele care consum─â cel pu┼úin dou─â por┼úii pe s─âpt─âm├ón─â de orez brun au un risc cu 11% mai mic de a se ├«mboln─âvi de

de tip 2. Cercetătorii au observat că înlocuind 50 de grame de orez alb cu cel brun, riscul de îmbolnăvire se reduce cu 16%.