Noi indicii în ceea ce priveşte mâncatul emoţional
Este cunoscut faptul că
poate ajuta în stările de nervozitate sau cele emoţionale. Potrivit unui nou studiu, senzaţia dată de aceste
este transmisă direct către
, fără a avea legătură cu alimentele consumate, de obicei produse de tip
sau
. Rezultatele cercetării au evidenţiat faptul că
poate influenţa creiereul prin eliberare de
. ,,Având în vedere efectul calmant puternic pe care aceste alimente îl pot avea trebuie să găsim şi alte modalităţi de a reduce aceste stări, însă fără a câştiga calorii”, a precizat Susan Albers, medic psiholog la Clinica din Cleaveland. Studiul, care va fi publicat în luna august în Jurnalul Medical Investigaţii Clinice, a fost efectuat pe 12 voluntari, care aveau o greutate normală. Aceştia au fost împărţiţi în două grupuri şi au primit fie soluţie salină, fie o soluţie pe bază de acizi graşi saturaţi. După ce le-a fost indus sentimentul de tristeţe, prin intermediul muzicii clasice şi a unor imaginii cu expresii faciale triste, grupul care a primit soluţia pe bază de acizi graşi a fost şi cel care resimţit mai tare sentimentul de
.