Noi indicii în ceea ce priveşte mâncatul emoţional

1 2 jpg jpeg

Este cunoscut faptul că

poate ajuta în stările de nervozitate sau cele emoţionale. Potrivit unui nou studiu, senzaţia dată de aceste

este transmisă direct către

, fără a avea legătură cu alimentele consumate, de obicei produse de tip

sau

. Rezultatele cercetării au evidenţiat faptul că

poate influenţa creiereul prin eliberare de

. ,,Având în vedere efectul calmant puternic pe care aceste alimente îl pot avea trebuie să găsim şi alte modalităţi de a reduce aceste stări, însă fără a câştiga calorii”, a precizat Susan Albers, medic psiholog la Clinica din Cleaveland. Studiul, care va fi publicat în luna august în Jurnalul Medical Investigaţii Clinice, a fost efectuat pe 12 voluntari, care aveau o greutate normală. Aceştia au fost împărţiţi în două grupuri şi au primit fie soluţie salină, fie o soluţie pe bază de acizi graşi saturaţi. După ce le-a fost indus sentimentul de tristeţe, prin intermediul muzicii clasice şi a unor imaginii cu expresii faciale triste, grupul care a primit soluţia pe bază de acizi graşi a fost şi cel care resimţit mai tare sentimentul de

.