Metode să scapi rapid de herpes

2 jpg jpeg

Cauza apariţiei unui herpes bucal constă în contactarea unui virus numit Herpes Simplex tip 1 sau HSV-1 prin contact direct cu leziuni infectate sau cu fluide biologice precum saliva. De aceea, printre măsurile de prevenire ale herpesului se numără evitarea contactului cu obiectele de igienă personală folosite de cei care suferă de herpes.

Cum stresul şi imunitatea scăzută slăbesc organismul şi-l predispun la diverse boli, este indicat şi în acest caz să reduci pe cât mai mult posibil perioadele stresante şi să adopţi metode prin care să-ţi sporeşti capacitatea organismului de a lupta cu agenţii patogeni.

În mod obişnuit, herpesul dispare spontan în decurs de 10 zile. Cele mai multe tratamente ţintesc simptomele, nu cauza lor, adică virusul, şi acţionează rapid când sunt aplicate de la primele simptome.

Din farmacii, poţi procura fără reţetă creme antiinflamatoare, care calmează neplăcerile provocate de herpes. Medicamentele orale antivirale trebuie să fie recomandate de medic. Pot fi însă ineficiente după 3-4 zile de la manifestarea herpesului.

Unguentele usucă herpesul

Leacurile naturiste pot să te ajute când ai herpes, dar dacă vrei să nu te supere prea des, adresează-te unui dermatolog sau medic de familie. Copiii, gravidele şi cei care se ştiu imunodepresivi au nevoie de sfaturi şi tratament din partea unui specialist. Veziculele apărute în jurul nasului sau a gurii pot fi foarte dureroase. În aceste cazuri, unguentele antivirale opresc agravarea bolii. De obicei, se aplică de două ori pe zi şi usucă veziculele, care se desprind. Mai mult, nu există riscul de a lăsa urme.

Şi plasturii pot grăbi vindecarea. Aplicaţi pe locul unde apare herpesul şi schimbaţi de trei ori pe zi, acţionează în timp scurt. Avantajul lor este că sunt estetici, ascunzând veziculele.

Extrapont

Crema cu glicină tratează herpesul şi face ca boala să nu recidiveze în timp scurt. Foloseşte-o de 3-4 ori pe zi pentru a obţine rezultate bune.

Tratamente cu efect rapid

Dacă unguentele menţin umedă zona afectată, cere medicului de familie să-ţi prescrie tablete sau plasturi. Comprimatele antivirale stopează evoluţia herpesului, alină durerea şi scurtează durata de manifestare a herpesului.

Urmează tratamentul aşa cum te-a sfătuit medicul, respectând durata şi numărul de tablete. Este bine să continui tratamentul pentru câteva zile în plus după dispariţia simptomelor herpesului.

Cum tratamentul accelerează vindecarea, dar nu atacă virusul herpetic, după ce leziunile dispar, virusul rămâne în corp, iar boala poate să recidiveze.

Atenţie la factorii care favorizează recidivele!

Leziunile herpetice pot să reapară în anumite condiţii. Cele mai expuse persoane sunt gravidele, cei diagnosticaţi cu boli infecţioase sau care au suferit recent un şoc emoţional. Şi atunci când traversezi o perioadă foarte stresantă sau când sistemul imunitar este pus la încercare pot să se ivească probleme cu herpesul.