Metode naturale să scazi tensiunea arterială

2 2 jpg jpeg

Metode naturale să scazi tensiunea arterială - Creşte aportul de alimente cu potasiu

Potasiul reduce influenţa sării asupra organismului (este binecunoscut faptul că un consum excesiv de sare produce hipertensiune). Printre alimentele pe care le poţi consuma se numără bananele, cartofii, sucul de portocale, dar şi unele sortimente de iaurt. Medicii susţin că potasiul este cel care ajută la susţinerea activităţii cardiace.

Metode naturale să scazi tensiunea arterială - Redu consumul de sare

Medicii îi sfătuiesc pe cei care suferă de hipertensiune arterială să consume sare cât mai puţină. De aceea, evită cât poţi alimentele care pot ascunde sarea, precum unele sortimente de biscuiţi, supele la plic, conservele, dar şi unele dulciuri.

Nicotina pe care o conţin ţigările stimulează producerea de adrenalină în corp, ceea ce duce la creşterea ritmului cardiac şi a tensiunii. Totodată, nici consumul de alcool nu este recomandat persoanelor care au astfel de probleme de sănătate.

Un alt pericol pentru cei care suferă din cauza hipertensiunii îl reprezintă cofeina. Aşadar, este indicat să reduce consumul de cafea şi cel al altor băuturi care se bazează pe cofeină.

Află mai multe trucuri pe clickpentrufemei.ro