Mesele în familie, leac pentru adolescenţii cu tulburări alimentare

1 2 jpg jpeg

Exper┼úii au g─âsit un ÔÇ×

ÔÇť mai eficient pentru tinerii care sufer─â de

, dou─â dintre cele mai frecvente dezechilibre alimentare:

.

Barbara Fiesse, cercet─âtor ├«n cadrul Universit─â┼úii Illinois (SUA), atrage aten┼úia p─ârin┼úilor asupra obiceiului de a lua masa ├«n familie, al─âturi de copii. Omul de ┼čtiin┼ú─â pune accent pe importan┼úa pe care o au cele

├«n protec┼úia adolescen┼úilor de tulbur─ârile alimentare, des ├«nt├ólnite at├ót ├«n r├óndul fetelor, c├ót ┼či a b─âie┼úilor.

ÔÇ×Ideea e c─â adolescen┼úii nu doresc s─â petreac─â prea mult timp pe l├óng─â p─ârin┼úi ┼či spun c─â sunt prea ocupa┼úi pentru a participa la mesele ├«n familieÔÇť, afirm─â Fiesse.

├Ämpreun─â cu cercet─âtorul Hammons Amber, Barbara Fiesse a analizat 17 studii recente din domeniu, ├«n care au fost implica┼úi aproape 200.000 de adolescen┼úi ┼či copii. Potrivit rezultatelor, tinerii care m─ân├ónc─â cel pu┼úin

al─âturi de familie sunt cu

mai feri┼úi de dezechilibrele alimentare (tulbur─ârile de alimenta┼úie se manifest─â prin consumul pastilelor de sl─âbit, prin v─ârs─âturile autoinduse, prin utilizarea laxativelor ┼či a diureticelor, postul, m├óncatul foarte pu┼úin sau foarte mult, s─âritul meselor sau fumatul pentru a t─âia pofta de m├óncare), fa┼ú─â de cei care nu fac acest lucru.