M─âtasea reduce simptomele menopauzei

1 2 jpg jpeg

Un studiu recent a scos la iveal─â beneficiile pentru s─ân─âtate ale acestei ┼úes─âturi fine. Propriet─â┼úile vindec─âtoare ale m─ât─âsii erau ├«ns─â cunoscute ┼či ├«n trecut, sex-simbolul Marilyn Monroe purta adesea ┼úinute din m─âtase, mai ales ├«n timpul somnului. Una dintre re┼úetele perfecte pentru s─ân─âtatea organismului: odihna ┼či m─âtasea din ├«mbr─âc─âminte, care relaxeaz─â ┼či lucreaz─â la echilibrul func┼úiilor corpului.

├Än urma cercet─ârilor efectuate de oamenii de ┼čtiin┼ú─â de la Universitatea din Bologna, Italia, s-a descoperit c─â m─âtasea poate avea propriet─â┼úi miraculoase ├«n cazul reducerii simptomelor menopauzei, dar poate avea ┼či calit─â┼úi de ├«ncetinire al efectului de ├«mb─âtr├ónire.

Jum─âtate dintre femei au purtat ├«mbr─âc─âminte din m─âtase, iar cealalt─â jum─âtate, ┼úinute din bumbac. Dup─â ┼čase luni, 90% dintre participantele la experiment care au purtat m─âtase au spus c─â le-au fost reduse la jum─âtate m├ónc─ârimile ┼či ro┼čea┼úa, care erau asociate cu infec┼úiile vaginale.

Legat de menopauz─â, Suzan Clements, o femeie de afaceri de origine britanic─â, spune c─â prin utilizarea pernelor cu fe┼úe din m─âtase a g─âsit leacul pentru bufeurile ┼či hormonii care o iau razna ┼či produc diferite pete pe ten, de culoare ro┼čie sau uscate. ÔÇ×Fata de pern─â de m─âtase este r─âcoroas─â vara ┼či c─âlduroas─â iarna, ┼či me se pare c─â-mi calmeaz─â fluctua┼úiile interne de temperatur─â. De asemenea, am observat o ├«mbun─ât─â┼úire legat─â de pielea meaÔÇť, a spus Suzan Clements.