Mâncăm din ce în ce mai nesănătos

1 2 jpg jpeg

Bucure┼čtenii au avut ocazia s├ómb─ât─â, 9 iulie, s─â afle de la speciali┼čtii ├«n domeniu mai multe despre

în cadrul primei ediţii a

. Medici nutri┼úioni┼čti, de familie, cardiologi, diabetologi ┼či pediatri au promovat

unei alimenta┼úii s─ân─âtoase ┼či au ├«ncurajat produc─âtorii s─â investeasc─â ├«n

,

┼či

. ,,Există tendinţa de a mânca din ce în ce mai

┼či ├«ntr-un mod

. Sper─âm ca ├«n viitor etichetarea alimentelor s─â duc─â la adoptarea unui stil alimentar mai s─ân─âtos pentru familieÔÇŁ, a spus prof. dr. Mariana Graur, pre┼čedintele Societ─â┼úii Rom├óne de Nutri┼úie. Datorit─â unui stil alimentar precar

a crescut de

ori ├«n ultimii zece ani ├«n Rom├ónia, ceea ce duce cel mai frecvent la apari┼úia diabetului zaharat de tip II, a hipertensiunii ┼či a bolilor cardiovasculare.