Mănâncă fructe ca să nu răceşti
Vitaminele şi mineralele care se găsesc din belşug în fructele proaspete sau uscate stimulează sistemul imunitar şi ajută organismul să producă anticorpii care luptă cu virusurile. Perele calmează durerile reumatice
Aromate, zemoase şi dulci, perele sunt recomandate în sezonul rece pentru proprietăţile pe care le au în prevenirea apariţiei gripei şi a virozelor respiratorii, dar şi pentru calităţile dovedite în terapia reumatismului.
Bogate în vitamine şi minerale, perele asigură buna funcţionare a sistemului imunitar. Bogate în calciu, fosfor, fier şi potasiu, acestea au efect sedativ şi calmant asupra sistemului nervos şi pot înlocui cu succes medicamentele care tratează surmenajul psihic.
Sursă importantă de vitamine din grupul B, de vitamina C, magneziu şi fibre, exoticele curmale tonifică muşchii, revitalizează organismul, au proprietăţi detoxifiante şi sunt eficiente în tratamentul afecţiunilor sistemului nervos.
De asemenea, combat astenia, au efect energizant şi se recomandă persoanelor anemice, celor aflate în convalescenţă sau celor ce se plâng de oboseală cronică. Decoctul de curmale este recomandat în afecţiunile pulmonare şi are acţiune expectorantă.
Calităţile nutritive ale acestui fruct vin de la conţinutul său bogat în vitaminele C, P, B3, B5, biotină, acid folic, provitamina A, calciu, magneziu, potasiu şi fibre. Pomelo îmbunătăţeşte imunitatea şi creşte rezistenţa organismului la îmbolnăvire.
Poate fi folosit atât pentru prevenirea, cât şi pentru tratarea simptomelor în infecţii virale şi bacteriene. Acest fruct grăbeşte procesul de vindecare a rănilor, are un puternic efect antioxidant, sprijină absorbiţia fierului la nivelul intestinului.
Pomelo este un excelent tonic al capilarelor. Substanţele pe care le conţine contribuie la reducerea stresului.