Îngheţata şi hamburgerii păcălesc creierul

1 2 jpg jpeg

Mâncaţi cât mai multe lactate Cercetătorii au descoperit că un anumit tip de grăsime, acidul palmitic, care se găseşte în carnea de vită, unt, brânzeturi şi lapte, este deosebit de eficient în declanşarea mecanismului de apariţie a senzaţiei de saţietate. Studiul a fost efectuat pe şoareci, însă cercetătorii afirmă că rezultatele la care au ajuns confirmă recomandările nutriţioniştilor de a limita cantităţile de grăsimi din dieta zilnică. Acestea îi fac pe oameni „să mănânce mai mult decât au nevoie”. Rezultatele experimentului sugerează faptul că atunci când mâncăm alimente bogate în grăsimi, creierul nostru este „lovit” cu o doză mare de acizi graşi, iar organismul devine imun faţă de anumiţi hormoni ce ne avertizează când ne săturăm. Atunci când creierul nu le mai spune oamenilor să se oprească din mâncat, ei mănâncă peste măsură”, a adăugat cercetătoarea americană.