Începe vaccinarea gratuită anti-HPV

1 2 jpg jpeg

Potrivit oficialilor, ├«n cazul acestei campanii se va proceda similar altor campanii ┼čcolare de vaccinare, adic─â se va anun┼úa data ├«n care se face vaccinul este cu c├óteva zile ├«nainte, iar copiii ├«┼či vor anun┼úa p─ârin┼úii despre acest lucru. Feti┼úele vor fi vaccinate de c─âtre medicul ┼čcolar sau, dup─â caz, de c─âtre medicul de familie care are ├«n arondare ┼čcoala respectiv─â. ├Änainte de vaccinare, fiecare elev─â va fi evaluat─â de c─âtre medicul vaccinator, iar ulterior administr─ârii injec┼úiei va fi supravegheat─â timp de 15 minute.

Campania de vaccinare gratuită a fetiţelor a fost decisă de autorităţi după ce majoritatea părinţilor care au fete aflate la vâstra vaccinării au fost de acord cu această procedură.

Potrivit oficialilor Ministerului S─ân─ât─â┼úii, 52% dintre p─ârin┼úii care au fete la v├órsta vaccin─ârii ┼či care au fost chestiona┼úi sunt de acord ca fiica lor s─â primeasc─â acest vaccin, 90% dintre p─ârin┼úii consider─â c─â acest vaccin trebuie s─â fie oferit gratuit ├«n cadrul programului na┼úional de imunizare, iar 24% dintre p─ârin┼úi au r─âspuns c─â au nevoie de mai multe informa┼úii pentru a lua o decizie.