Începe vaccinarea gratuită anti-HPV

1 2 jpg jpeg

Potrivit oficialilor, în cazul acestei campanii se va proceda similar altor campanii şcolare de vaccinare, adică se va anunţa data în care se face vaccinul este cu câteva zile înainte, iar copiii îşi vor anunţa părinţii despre acest lucru. Fetiţele vor fi vaccinate de către medicul şcolar sau, după caz, de către medicul de familie care are în arondare şcoala respectivă. Înainte de vaccinare, fiecare elevă va fi evaluată de către medicul vaccinator, iar ulterior administrării injecţiei va fi supravegheată timp de 15 minute.

Campania de vaccinare gratuită a fetiţelor a fost decisă de autorităţi după ce majoritatea părinţilor care au fete aflate la vâstra vaccinării au fost de acord cu această procedură.

Potrivit oficialilor Ministerului Sănătăţii, 52% dintre părinţii care au fete la vârsta vaccinării şi care au fost chestionaţi sunt de acord ca fiica lor să primească acest vaccin, 90% dintre părinţii consideră că acest vaccin trebuie să fie oferit gratuit în cadrul programului naţional de imunizare, iar 24% dintre părinţi au răspuns că au nevoie de mai multe informaţii pentru a lua o decizie.