În 2011 telefonul îţi va calcula caloriile

1 2 jpg jpeg

Aplica┼úia, dezvoltat─â de compania Nippon Telegraph and Telephone Communications din Japonia, evalueaz─â culoarea, m─ârimea ┼či forma preparatelor culinare, iar apoi le compar─â cu o baz─â de date stocat─â pe un server al companiei ce con┼úine informa┼úii referitoare la aproximativ 100.000 de feluri de m├óncare.

Creatorii fotografiei "antigr─âsimi" cred c─â aplica┼úia va avea succes deoarece este foarte u┼čor de folosit. Spre deosebire de programele existente pe pia┼ú─â p├ón─â a cum, care le cereau oamenilor s─â introduc─â o mul┼úime de informa┼úii despre tipul m├ónc─ârurilor, aici totul se face printr-o simpl─â fotografie, singurul efort fiind ap─âsarea unui buton.

"Calculatorul" ia ├«n considerare v├órsta, sexul, greutatea, ├«n─âl┼úimea ┼či tipul de activitate al persoanei. De pild─â, o femeie de 25 de ani care are 60 de kilograme, o ├«n─âl┼úime de 1,70 metri ┼či nu prea face mi┼čcare trebuie s─â m─ân├ónce, ca s─â se men┼úin─â, 1.940-1.960 de calorii pe zi. ├Än schimb, dac─â ar face sport, ar trebui s─â consume 2.400 de calorii.