Homeopatia ginecologică, soluţie în infertilitate

1 2 jpg jpeg

Infertilitatea este o afec┼úiune care ia amploare ├«n Rom├ónia, unde se estimeaz─â c─â aproximativ 15 ÔÇô 18% din popula┼úia aflat─â la v├órst─â fertil─â se confrunt─â cu imposibilitatea ob┼úinerii unei sarcini, ceea ce ├«nseamn─â ÔÇô mai exact ÔÇô c─â unul din ┼čase cupluri ├«nt├ómpina dificult─â┼úi ├«n a avea un copil. Din fericire, experien┼ú─â a ar─âtat c─â fertilizareai vitro este o op┼úiune viabil─â pentru cei care ├«┼či doresc copii, iar rat─â de succes a acestei proceduri cre┼čte considerabil atunci c├ónd ea este asociat─â ┼či cu tratamentul homeoterapic.

Oricare component al balan┼úei imune sau endocrine ├«n exces sau ├«n deficit va duce la o serie de evenimente cu impact asupra capacit─â┼úii fertile feminine. De obicei, se poate vorbi despre infertilitate atunci c├ónd nu s-a reu┼čit ob┼úinerea unei sarcini dup─â un an de contacte sexuale neprotejate la femeile mai tinere de 35 de ani ┼či dup─â 6 luni la femeile de peste 35 de ani.

├Än acest caz se ia ├«n calcul o procedur─â de procreere asistat─â, care aduce cu ea o serie de etape premerg─âtoare: eliminarea eficient─â a produ┼čilor de catabolism celular, drenajul limfatic ┼či cel al spa┼úiului extracelular, concomitent cu terapia de aport nutritiv ÔÇô cu alte cuvinte, un tratament homeoterapic.

ÔÇ×Homeoterapia este recomandat─â ├«nainte de ├«nceperea tratamentelor pentru infertilitate (stimulare ovarian─â, inseminare intrauterin─â sau fertilizare ├«n vitro) sau doar c─â unic─â metod─â de tratament. C├ónd vorbim de cazurile mai simple de infertilitate, nu se mai ajunge la fertilizare in vitro, sarcina put├ónd fi ob┼úinut─â mult mai simplu ┼či mai rapid prin intermediul momeoterapiei ginecologice doar dup─â o simpl─â re┼úeta urmat─â timp de c├óteva s─âpt─âm├óni. Aceast─â este o cale alternativ─â, mai aproape de natural, ┼či totodat─â o modalitate acceptat─â de orice cuplu, chiar ┼či de cele care refuz─â medica┼úia alopat─âÔÇŁ, a declarat Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar Obstetric─â ÔÇô Ginecologie ├«n cadrul Clinicii Fertilia.

├Än plus, Medicin─â Regl─ârii Fiziologice ia ├«n calcul un aspect oarecum neglijat p├ón─â acum, ┼či anume preg─âtirea viitorilor p─ârin┼úi pentru sarcina, dovedindu-se a fi un tratament eficient ┼či complet pentru cuplurile care ├«┼či doresc un copil.

Cum funcţionează

Se ┼čtie c─â dezvoltarea viitorului ovocit (ovul) care va fi fertilizat (natural sau prin una din metodele de reproducere medical─â asistat─â) are loc ├«ntr-o perioada de 90 de zile, timp ├«n care trece prin mai multe faze evolutive. De asemenea, viitorul spermatozoid care va fertiliza (la fel, natural sau medical asistat), are o perioada de m─âturare tot de 90 de zile. Este, deci, important c─â ├«n aceast─â perioada homeostazia corpului s─â func┼úioneze perfect.

ÔÇťPentru a ajunge la acest deziderat, cu 3 luni ├«nainte de o procedura de fertilizare, ambii parteneri trebuie s─â ├«nceap─â o terapie de sus┼úinere ┼či ├«mbun─ât─â┼úire a calit─â┼úii ovocitare, respectiv spermatice. Acest lucru este valabil at├ót pentru partenerii care nu au probleme deosebite de s─ân─âtate, dar mai ales pentru cei la care calitatea celor doi game┼úi nu mai este foarte bun─âÔÇŁ, spune domnul doctor George Vasilescu, medic primar ginecolog, specialist ├«n infertilitate de cuplu.

Concret, homeoterapia ginecologic─â cuprinde o parte de detoxifiere (├«mbun─ât─â┼úirea activit─â┼úii mitocondriale celulare, ÔÇťcur─â┼úareaÔÇŁ spa┼úiului intercelular, favorizarea elimin─ârilor ÔÇô renale, hepatice, intestinale) ┼či o parte de regenerare (aport de vitamine, minerale, oligoelemente). Produsele folosite apar┼úin combina┼úiei dintre alopatia clasic─â ┼či homeopatia clasic─â, ├«n dilutii ┼či concentra┼úii diferite, dar ┼či produse fitoterapice recunoscute pentru puterea lor detoxifiant─â ┼či regenerant─â.

Alte indicaţii

Pe l├óng─â partenerii care nu au probleme mari, homeoterapia este indicat─â ┼či celor cu anumite patologii care ├«mpiedic─â apari┼úia unei sarcini. Pot fi enumerate aici calitatea slab─â a spermei de cauza endocrin─â, iar de partea feminin─â e┼čecurile de implantare embrionar─â, infertilitatea de cauza imunologic─â, sindromul ovarelor polichistice, endometrioz─â. De asemenea, beneficiaz─â de acest tip de tratament ┼či pacientele care vor s─â-┼či controleze greutatea corporal─â, pacientele amenoreice sau cu disfunc┼úii tiroidiene.

Nu ├«n ultimul r├ónd premenopauz─â, menopauza ┼či programele anti-aging pot fi sus┼úinute ┼či ele cu produse homeoterapice.

Concluzion├ónd, putem spune c─â homeoterapia ginecologic─â aduce un beneficiu real pentru pacien┼úii care se confrunt─â cu infertilitatea ┼či sprijin─â eficient procedurile de reproducere asistat─â.