Femeile cu profesii stresante, predispuse la boli de inim─â

1 2 jpg jpeg

, comparativ cu cele ale c─âror profesii genereaz─â mai pu┼úin stres ┼či mai multe satisfac┼úii. Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de cercet─âtorii americani de la Brigham and Women's Hospital din Boston ┼či de la Universitatea Harvard ┼či a fost finan┼úat de National Institutes of Health, citat de Mediafax. Cercet─âtorii au analizat maniera ├«n care stresul de la locul de munc─â a afectat 17.415 femei, aflate ├«ntr-o bun─â stare de s─ân─âtate, care au fost monitorizate timp de peste 10 ani.

.

├Än plus, sentimentul de nesiguran┼ú─â ├«n ceea ce prive┼čte p─âstrarea locului de munc─â a fost asociat cu intensificarea factorilor de risc cardiovascular, precum hipertensiunea, concentra┼úia mare de colesterol ┼či obezitatea.

Un loc de munc─â stresant este definit, potrivit autorilor studiului, ca un loc de munc─â ce presupune foarte multe exigen┼úe ┼či al c─ârui ocupant de┼úine un nivel de autoritate sc─âzut sau chiar inexistent ┼či nu are posibilitatea de a-┼či utiliza creativitatea.