Durata de viaţă a unui implant şi cât costă de fapt această intervenţie

1 2 jpg jpeg

Un medic bine pregătit, care are la dispoziţie o tehnologie adecvată şi un plan complet de tratament, poate realiza cu succes un tratament cu implant dentar indiferent de vârsta pacientului, prin urmare acest factor nu trebuie luat în calcul. Medicul Ada Epistatu a explicat la Antena 3 tot ce este de reţinut cu privire la această intervenţie.

”Nu avem de ce să fugim de implanturi, nu sunt dureroase. Tehnica actuală s-a dezvoltat foarte mult. Foarte mulţi pacienţi evită şi ajung la implanturi. E o poveste de groază care nu ar trebui să existe. Le e fircă să nu piardă implantul. Există posibilitatea să te umfli, dar asta nu înseamnă că ai un cap pe lângă. Demult, erau situaţii limită în care exista posibilitate pierderii. Poate că unii au suferit, dar vorbim de foarte mulţi ani în urmă. La carte, se spunea că implanturile trebuie să ţină zece ani, dar ele acum ţin mult mai mult. Contează foarte mult tehnica, doctorul, poate mai mult decât implantul în sine. Pentru unii este scump, un implant poate să varieze între 450-1500 de euro. În general, se pierde osul din jurul implantului şi în zona aceea nu mai poţi să implantezi atât de uşor. Medicul se gândeşte în viitor, nu mai sunt vremurile în care pui restaurări de arcade”.

”Eu am pacienţi care s-au supărat că nu le-am pus implanturi. Nu poţi să scoţi un dinte bun pe care să pui implant. Dacă am toată gura ok şi pun un dinte e bine. Sunt lucruri pe care acum trebuie să le gândeşti. Tehnica clasică, acum mulţi ani de zile, era „câte rădăcini, atâtea implanturi să pui”. Implantarea trebuie gândită pe anumite situaţii. Acum, lumea aude de implanturi şi ajung să se supere că nu le pui implant”.