De ce să faci gargară: 4 beneficii asupra sănătăţii

1 2 jpg jpeg

Pentru sănătatea dinţilor

Gargara este ideală pentru menţinerea sănătăţii dinţilor. Prepari o soluţie din apă şi sare, cu care îţi clăteşti gura, de mai multe ori pe zi. Ajută la o mai bună eliminare a bacteriilor, dar şi la albirea dinţilor. Poţi folosi şi apa de gură, care are puternice proprietăţi antibcateriene. De asemenea, apa de gură ajută şi la menţinerea unei respiraţii proaspete.

Contra candidei bucale

În cazul în care suferi de infecţie cu candida bucală, o soluţie la îndemână este gargara cu bicarbonat de sodiu. Într-un pahar cu apă pui două linguriţe de bicarbonat de sodiu, amesteci bine şi îţi clăteşti gura, de mai multe ori pe zi. Datorită proprietăţilor alcaline, bicarbonatul de sodiu ajută la distrugerea ciupercii Candida albicans, răspunzătoare pentru apariţia afecţiunii.

Tratamentul cu gargară din bicarbonat de sodiu este recomandat să dureze cel puţin o lună de zile. În această perioadă ar trebui să dispară şi simptomele: senzaţia de arsură pe limbă, depunerile albicioase de pe suprafaţa limbi, cât şi dificultatea la înghiţire.

Pentru înlăturarea mirosului neplăcut al gurii

Gargara cu bicarbonat de sodiu, cât şi cea obţinută din apă şi câteva frunze de salvie şi de mentă, ajută la îndepărtarea respiraţiei urât mirositoare. Dacă însă problema persistă, mergi la medic, căci poate să ascundă o afecţiune mai gravă. Drept urmare, este nevoie de un tratament pentru eliminarea cauzei.

Şi apa de gură este utilă pentru eliminarea halenei.

În scopul de a te scăpa de durerile în gât

Un alt beneficiu adus de gargară este acela că ajută la diminuarea simptomelor durerilor în gât. Indicată în acest sens este gargara din apă cu sare, dar şi cea obţinută din miere, apă şi zeamă de lămâie. În plus, ajută la eliminarea bacteriilor. Pentru calmarea durerii, poţi face o gargară din două linguriţe de cimbru, la o cană cu apă fierbinte. După ce se răceşte, îţi clăteşti gura cu această soluţie, de mai multe ori pe zi.