De ce să faci gargară: 4 beneficii asupra sănătăţii

1 2 jpg jpeg

Pentru sănătatea dinţilor

Gargara este ideal─â pentru men┼úinerea s─ân─ât─â┼úii din┼úilor. Prepari o solu┼úie din ap─â ┼či sare, cu care ├«┼úi cl─âte┼čti gura, de mai multe ori pe zi. Ajut─â la o mai bun─â eliminare a bacteriilor, dar ┼či la albirea din┼úilor. Po┼úi folosi ┼či apa de gur─â, care are puternice propriet─â┼úi antibcateriene. De asemenea, apa de gur─â ajut─â ┼či la men┼úinerea unei respira┼úii proaspete.

Contra candidei bucale

├Än cazul ├«n care suferi de infec┼úie cu candida bucal─â, o solu┼úie la ├«ndem├ón─â este gargara cu bicarbonat de sodiu. ├Äntr-un pahar cu ap─â pui dou─â linguri┼úe de bicarbonat de sodiu, amesteci bine ┼či ├«┼úi cl─âte┼čti gura, de mai multe ori pe zi. Datorit─â propriet─â┼úilor alcaline, bicarbonatul de sodiu ajut─â la distrugerea ciupercii Candida albicans, r─âspunz─âtoare pentru apari┼úia afec┼úiunii.

Tratamentul cu gargar─â din bicarbonat de sodiu este recomandat s─â dureze cel pu┼úin o lun─â de zile. ├Än aceast─â perioad─â ar trebui s─â dispar─â ┼či simptomele: senza┼úia de arsur─â pe limb─â, depunerile albicioase de pe suprafa┼úa limbi, c├ót ┼či dificultatea la ├«nghi┼úire.

Pentru înlăturarea mirosului neplăcut al gurii

Gargara cu bicarbonat de sodiu, c├ót ┼či cea ob┼úinut─â din ap─â ┼či c├óteva frunze de salvie ┼či de ment─â, ajut─â la ├«ndep─ârtarea respira┼úiei ur├ót mirositoare. Dac─â ├«ns─â problema persist─â, mergi la medic, c─âci poate s─â ascund─â o afec┼úiune mai grav─â. Drept urmare, este nevoie de un tratament pentru eliminarea cauzei.

┼×i apa de gur─â este util─â pentru eliminarea halenei.

În scopul de a te scăpa de durerile în gât

Un alt beneficiu adus de gargar─â este acela c─â ajut─â la diminuarea simptomelor durerilor ├«n g├ót. Indicat─â ├«n acest sens este gargara din ap─â cu sare, dar ┼či cea ob┼úinut─â din miere, ap─â ┼či zeam─â de l─âm├óie. ├Än plus, ajut─â la eliminarea bacteriilor. Pentru calmarea durerii, po┼úi face o gargar─â din dou─â linguri┼úe de cimbru, la o can─â cu ap─â fierbinte. Dup─â ce se r─âce┼čte, ├«┼úi cl─âte┼čti gura cu aceast─â solu┼úie, de mai multe ori pe zi.