Curry-ul poate distruge celulele canceroase

1 2 jpg jpeg

O substanţă din condimentul curry, curcuminul, despre care s-a demonstrat deja că poate ajuta la tratarea artritei şi chiar a demenţei, poate distruge celulele canceroase, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat British Journal of Cancer. Curcuminul, un component al turmenicului, extras din rădăcina plantei Curcuma longa, din aceeaşi familie cu ghimbirul, care poate fi găsită în stare sălbatică în munţii Himalaya.

Curcuminul are efecte antioxidante, anti-inflamatorii şi anticancerigene, conform unor studii realizate anterior, dar cercetătorii încă mai studiază calităţile acestui pigment.

Prin teste de laborator s-a demonstrat că această substanţă poate distruge celulele canceroase cultivate în laborator, încă din primele 24 de ore de la administrare. Mai precis, celulele au început să se autodigere după ce curcuminul a declanşat un semnal de autodistrugere a acestora.

Specialiştii sunt de părere că descoperirea poate fi un pas înainte în conceperea unor noi tratamente anticancer mai eficace, în special împotriva cancerului esofagian.

Rata cazurilor de cancer esofagian a crescut cu peste 50% din anii '70 şi până în prezent, iar acest lucru pare a fi asociat cu creşterea ratei obezităţii, a consumului de alcool, dar şi a numărului de cazuri de boală de reflux gastroesofagian, astfel încât noua descoperire este foarte importantă pentru prevenirea maladiei.