Curry-ul poate distruge celulele canceroase

1 2 jpg jpeg

O substan┼ú─â din condimentul curry, curcuminul, despre care s-a demonstrat deja c─â poate ajuta la tratarea artritei ┼či chiar a demen┼úei, poate distruge celulele canceroase, potrivit unui studiu realizat de cercet─âtorii britanici, publicat British Journal of Cancer. Curcuminul, un component al turmenicului, extras din r─âd─âcina plantei Curcuma longa, din aceea┼či familie cu ghimbirul, care poate fi g─âsit─â ├«n stare s─âlbatic─â ├«n mun┼úii Himalaya.

Curcuminul are efecte antioxidante, anti-inflamatorii ┼či anticancerigene, conform unor studii realizate anterior, dar cercet─âtorii ├«nc─â mai studiaz─â calit─â┼úile acestui pigment.

Prin teste de laborator s-a demonstrat c─â aceast─â substan┼ú─â poate distruge celulele canceroase cultivate ├«n laborator, ├«nc─â din primele 24 de ore de la administrare. Mai precis, celulele au ├«nceput s─â se autodigere dup─â ce curcuminul a declan┼čat un semnal de autodistrugere a acestora.

Speciali┼čtii sunt de p─ârere c─â descoperirea poate fi un pas ├«nainte ├«n conceperea unor noi tratamente anticancer mai eficace, ├«n special ├«mpotriva cancerului esofagian.

Rata cazurilor de cancer esofagian a crescut cu peste 50% din anii '70 ┼či p├ón─â ├«n prezent, iar acest lucru pare a fi asociat cu cre┼čterea ratei obezit─â┼úii, a consumului de alcool, dar ┼či a num─ârului de cazuri de boal─â de reflux gastroesofagian, astfel ├«nc├ót noua descoperire este foarte important─â pentru prevenirea maladiei.