Cum te ajut─â terapia homeopatic─â

1 2 jpg jpeg

De┼či exist─â numeroase opinii conform c─ârora homeopatia nu ar ac┼úiona mai mult dec├ót remediile placebo, aceast─â metod─â terapeutic─â este fundamentat─â pe numeroase studii medicale, dovedindu-┼či eficien┼úa ├«n tratarea multor probleme de s─ân─âtate.

Homeopatia ac┼úioneaz─â asupra organismului ├«n totalitate, ┼úin├ónd cont nu numai de boala propriu-zis─â, ci ┼či de nevoile emo┼úionale. Unul dintre principiile homeopatiei sus┼úine c─â o substan┼ú─â care provoac─â unele simptome la o persoan─â s─ân─âtoas─â poate vindeca acelea┼či simptome la o persoan─â bolnav─â, atunci c├ónd aceasta este administrat─â ├«n doze foarte mici.

Dac─â vrei s─â ├«ncerci remediile homeopatice, alege un medic cu preg─âtire de specialitate. ├Än cadrul primei consulta┼úii, care este cea mai important─â, medicul va dori s─â ┼čtie nu numai de ce boli suferi, ci ┼či obiceiurile care ┼úin de modul t─âu de via┼ú─â. Nu are efecte adverse

Substan┼úele homeopatice sunt diluate succesiv, p├ón─â la doze infime, ceea ce ├«nseamn─â c─â remediile sunt lipsite de toxicitate ┼či de efecte adverse. De aceea, ele pot fi luate de toate categoriile de v├órst─â, de la sugari p├ón─â la v├órstnici, put├ónd fi administrate ┼či de gravide ┼či de mamele care al─âpteaz─â.

Te vei ├«ntreba, probabil, cum ac┼úioneaz─â aceste remedii dac─â sunt at├ót de mult diluate. Ei bine, substan┼úa ini┼úial─â, din care a fost ob┼úinut medicamentul homeopatic, imprim─â remediului o amprent─â energetic─â pe care organismul o va ÔÇ×decodaÔÇŁ pentru a se vindeca.

În ce constă tratamentul

Medicamentele homeopatice sunt de origine vegetală, animală sau minerală, ele putând fi cumpărate numai din anumite farmacii. Remediile se găsesc sub formă de granule, tablete, pulbere sau tincturi.

Granulele nu se ating cu m├óna, ci se pun direct sub limb─â sau, dac─â se administreaz─â bebelu┼čilor, se dilueaz─â cu ap─â fiart─â ┼či r─âcit─â, ├«ntr-o linguri┼ú─â de plastic. Se a┼čteapt─â p├ón─â ce se topesc ├«n gur─â, apoi se ├«nghit.

Dac─â preparatul este lichid, se pun c├óteva pic─âturi sub limb─â sau se dilueaz─â cu pu┼úin─â ap─â. Remediile se iau cu o jum─âtate de or─â ├«nainte de mas─â sau cu o or─â dup─â. ├Än timpul tratamentului, se evit─â menta ┼či alte produse care o con┼úin (gum─â), cofeina ┼či derivatele (ciocolata, ├«nghe┼úata ┼či pr─âjiturile cu cacao), ceaiul verde, cel negru, de mu┼če┼úel, eucaliptul, tutunul, deoarece pot interfera cu remediul.

Pentru eficien┼úa tratamentului, se poate folosi o past─â de din┼úi homeopat─â. Dac─â urmezi ┼či alte tratamente, anun┼ú─â medicul, deoarece unele medicamente, precum unele antibiotice, pot reduce efectul remediilor homeopatice.

Indicat─â ┼či ├«n bolile cronice

Homeopatia d─â rezultate bune ├«n durerile de cap, ├«n diverse probleme digestive (constipa┼úie, diaree), artrit─â, astm bron┼čic, nepl─âceri legate de menopauz─â, sindrom premenstrual,

anxietate ┼či alergii.

La copii, se pot trata bolile specifice v├órstei (varicel─â, rujeol─â), r─âcelile repetate, erup┼úiile dentare, colicile, enurezisul nocturn (ÔÇ×pipi ├«n patÔÇŁ) ┼či durerile de urechi. Homeopatia nu poate trata cancerul ├«n stadii avansate, bolile genetice congenitale ┼či diabetul zaharat de tip I.

Doctor Click! v─â sf─âtuie┼čte

Homeopatia are ├«n vedere omul ├«n ├«ntregime, cu toate afec┼úiunile, tr─âirile ┼či emo┼úiile sale. Orice boal─â ap─ârut─â la o persoan─â are manifest─âri diferite, de aceea nu se poate spune c─â se trateaz─â boli, ci se trateaz─â oameni, fiecare cu suferin┼úele proprii.

Micile probleme sezoniere (dureri articulare, r─âceli, oboseala cronic─â etc.) beneficiaz─â din plin de terapia homeopat─â at├ót ca tratament curativ, c├ót ┼či ca preven┼úie. Manifest─ârile diverse, specifice sau nespecifice de tip: cefalee, st─âri de oboseal─â, colon iritabil, tremur─âturi, emo┼úii exacerbate, frici inexplicabile, anxietate, insomnie, tulbur─âri de tranzit, tulbur─âri hormonale, carii dentare precoce, ├«nt├órzieri de dezvoltare fizic─â sau motorie, alergii, erup┼úii cutanate diverse, ├«┼či g─âsesc remediul ├«n homeopatie.