Cum se pot trata afecţiunile scalpului

2 jpg jpeg

Indiferent de cauza lor, acestea periclitează încrederea de sine a femeii şi transformă părul din comoara în povară. Dacă până acum tratamentele pentru aceste afecţiuni erau integral medicale, acum există în saloane terapii care folosesc tehnologia de ozonoterapie şi ionoterapie menite să trateze în scop non-invaziv scalpul şi părul.

Ce este terapia cu ozon? Terapia cu ozon reprezintă un tratament cu efecte pe termen lung şi cu acţiuni vindecătoare. Terapia şi-a dovedit eficientă în numeroase domenii medicale, dar este utilizată cu succces şi în segmentul cosmetic. Pornind de la faptul că la originea oricărei afecţiuni se afla oxigenarea insuficientă la nivel celular, tratamentul bazat pe un amestec de oxigen şi ozon face „reparaţia” din interior, reducând zona afectată şi inflamaţia. „Acestă terapie -ozonoterapia, au rezultatele bune în tratamentele de regenerare şi remediere a afecţiunilor scalpului asociate cu calviţia, căderea părului, excesul de sebuum, mătreaţa grasă sau uscată. În plus terapia cu ioni ofere supleţe părului şi îl disciplinează, astfel că nu te vei confrunta cu electrizarea acestuia”, explică Aurelia Dumitru, Director General Academia GWS Organic Beauty Center & Spa. Cum acţionează ozonul în organism?

Leziunile celulare care stau la baza multor afecţiuni, dar şi a procesului de îmbătrânire sunt produse mai ales de speciile reactive de oxigen sau radicalii liberi de oxigen. Aşadar, oxigenul absolut necesar celulelor corpului poate fi nociv în acelaşi timp, când sistemul antioxidant nu funcţionează eficient. Ozonul este o moleculă ce conţine trei atomi de oxigen. În afara organismului se comportă ca un puternic oxidant, însă în organism, s-a observat că efectul său este, din contră, antioxidant, efect responsabil de altfel de calităţile sale terapeutice.

Deşi privită cu suspiciune la început, terapia cu ozon câştigă din ce în ce mai mult teren, graţie unor beneficii asupra organismului uman precum stimularea producerii de neutrofile (celule ale sistemului imunitar), creşterea nivelelor de interferon, TNF alfa, interleukine (substanţe implicate în imunitate), creşterea elasticităţii globulelor roşii cu oxigenarea consecutivă mai bună a ţesuturilor.

Căderea părului poate avea cauza multiple, de la stres până la schimbări hormonale şi factori genetici. În vreme ce tratarea căderii părului din cauze genetice este foarte dificilă, pierderea temporară a părului se poate trata excelent, în fazele incipiente.

Ozonoterapia pentru pielea scalpului ajută la distrugerea structurii membranelor lipidice ale bacteriei, îmbunătăţeşte respiraţie ţesutului, întăreşte imunitatea, creşte impactul preparatelor aplicate din tratamente, îmbunătăţeşte livrarea de substanţe nutritive spre foliculilor de păr, părul capăta un aspect sănătos, frumos şi strălucitor.

Probabil nu de puţine ori te-ai confruntat cu un păr lipsit de volum şi în plus uleios la doar câteva ore după ce ţi-ai îndreptat părul. Hiperactivitatea glandelor sebacee datorată în principal de dezechilibre hormonale, te poate face să te simţi inconfortabil în momente cheie din viaţa ta. Senzorii din scalp se activează la temperaturi ridicate precum căldura feohnului sau a plăcii de îndreptat părul. Alteori, ai vrut să salvezi câteva minute dimineaţa şi îndreptându-ţi părul de seară, iar a doua zi ai observat uşoare onduleuri.

Prin aceste terapii îţi poţi îndrepta permanent podoaba capilară fără a mai fi necesară agresarea părului cu feohnul şi peria şi poţi uita de el pentru următoarele 6 luni! Te-ai gândit cât timp pierzi pentru coafarea tradiţională a părului şi cât de mult îl agresezi cu aparate şi ingredientele uzuale? Aşa că, poate ar trebui să ai curaj şi să încerci şi altceva.

Afecţiunile scalpului slăbesc rezistenta firului de păr şi îi reduc strălucirea. Stresul oxidativ, orele de muncă peste program, un stil de viaţă foarte activ şi lipsa unei diete echilibrată acţionează negativ asupra sănătăţii părului, de la interior la exterior.

Pentru astfel de probleme se recomandă un tratament profesional de recontrucţie capilară pentru rezultate ca la salon. Acesta eliberează elemente constituente fundamentale ale părului sănătos, de exemplu ingredientele active benefice, cum ar fi uleiul din germeni de grâu şi keratina, care infuzează zonele slăbite din interiorul părului şi îl revitalizează.