Cum scăpăm de mahmureală

1 2 jpg jpeg

A fost o perioada plină de abundenţă. Mulţi dintre noi am exagerat un pic cu alcoolul şi am ajuns să avem stări nu tocmai plăcute a doua zi.

Pentru a scăpa de starea de rău de după o noapte de pomină, ai nevoie de o bună hidratare şi de mai multe legume şi fructe.

”Înainte de a discuta despre tratamentul mahmurelei trebuie să vorbim ce este sau cum apare ea. Mahmureală, adică tot ce înseamnă oboseală, dureri de cap, greaţă, uneori vărsături, are ca principal vinovat acumularea de acetat de hidă, adică principalul metabolit al alcoolului, principalul produs de dragradare al alcoolului.

Nu există din păcate un tratament foarte eficient pentru îndepărtarea mahmurelii. Putem însă să punem accent pe hidratare, să bem apă, să consumăm fructe, legume, aportul de sodiu, de fosfor în ameliorarea mahmurelii”, mai spune medicul Andreea Şuvoială la Antena 3.

Dormi mai mult

Ai nevoie să-şi refaci bateriile după o noapte albă. Dacă te deranjează lumina zilei, poţi trage draperiile şi ai putea să îţi pui o mască pe ochi pentru a nu pătrunde lumina şi pentru a te putea odihni.

Hidratează-te

Corpul s-a deshidratat şi are nevoie de un consum ridicat de apă pentru a-şi reveni, deci bea multă apă. Organismul este făcut din 90% apă, iar după o petrecere prelungită nivelul de apă din corp poate să scadă.

Bea ceaiuri din plante medicinale

După o noapte lungă, pentru a se pune pe picioare, ai nevoie de detoxificare. Poţi face acest lucru cu ajutorul ceaiurilor din plante, precum muşeţel, mentă sau fenicul. Este bine să consumi aceste lichide, deoarece calmează stomacul şi îl relaxează. De asemenea, reduc durerile de cap şi sunt de ajutor şi în caz de indigestie.

Ieşi la o plimbare şi fă mişcare

Puţin sport în casă sau o plimbare poate face corpul să elimine toxinele prin transpiraţie. De asemenea, exerciţiile fizice uşoare vor ajuta să crească nivelul de oxigen la nivelul creierului. Mănâncă salate de fructe sau de legume

Este recomandat ca după un consum ridicat de alcool să mănânci multe fructe şi legume, deoarece băuturile alcoolizate reduc nivelul de vitamine şi minerale din corp, iar organismul, pentru a funcţiona la nivel optim, are nevoie de substanţe hrănitoare.