Cum să tratezi o deviaţie de sept

1 2 jpg jpeg

Prin procedura de rinoplastie se realizează corectarea estetică a aspectului exterior al nasului. Scopul sau este a armoniza forma diferitelor părţi ale nasului şi de a-l echilibra şi integra în forma generală a feţei. ”Rinoplastia este acea operaţie care provoacă cel mai mult un chirurg estetician. Este o provocare pozitivă, în sensul că, nasul, este centrul şi cea mai vizibilă parte a feţei. Regula unui nas bine proporţionat este aceea că ochii trebuie să fie cei care atrag atenţia, nu nasul”, spune Dr. Ion Zegrea, medic specialist în chirurgie plastică la Clinica Elysium.

Nasul devine mai mic şi mai fin prin restructurarea cartilajelor nazale

Anumite persoane au dificultaţi în a respira corespunzător printr-o nară din cauza deviaţiei de sept. Mai bine de 80% din populaţia Europei prezintă deviaţie de sept, fie de la naştere, fie în urma unui traumatism. O astfel de problemă poate fi corectată în cursul acestei proceduri chirurgicale.

”În întâlnirile cu pacienţii obişnuiesc să examinez nasul şi să fac o inspecţie de rutină complet nedureroasă a structurilor interne ale nasului. Astfel, iau în considerare toţi factorii, cum ar fi mărimea şi forma nasului, calitatea pielii nasului şi relaţia lui cu celelalte structuri ale feţei. Rinoplastia aduce modificări la nivelul bazei nasului, cartilajului din varf şi/sau nărilor. De obicei, nasul devine mai mic şi mai fin prin restructurarea cartilajelor nazale”, mai spune medicul Ion Zegrea.

Rinoplastia este pe locul trei din top 5 cele mai cerute operaţii estetice din lume

Potrivit celor mai recente statistici, rinoplastia este pe locul trei din top 5 cele mai cerute operaţii estetice din lume, cu un număr de aproape 850.000 de intervenţii în 2014.